China va depăși SUA la livrări de smartphone-uri În 2012

Autor:  | Publicat în:  Studii 758 ori
<b>China va depăși SUA la livrări de smartphone-uri În 2012</b>Nu e de mirare să aflăm că e posibil ca livrările de smartphone-uri din China le vor depăși pe cele din SUA în acest an, având în vedere prezenta tot mai crescută a producătorilor chinezi de telefoane la showurile tech. E clar că aceștia vor...

Nu e de mirare să aflăm că e posibil ca livrările de smartphone-uri din China le vor depăși pe cele din SUA în acest an, având în vedere prezenta tot mai crescută a producătorilor chinezi de telefoane la showurile tech. E clar că aceștia vor să se extindă dincolo de Asia și să cucerească și piața europeană și pe cea americană.

Cei de la IDC prezic pentru acest an livrări record de smartphone-uri pentru China și un procent de 20.7% din totalul pieței smartphone până la final de an 2012 pentru această țară. Dacă cifrele se vor păstra, atunci China ar depăși SUA cu 0.1%, iar distanța se va mări în următorii ani, pe măsură ce broadband-ul mobil devine tot mai răspândit, iar brandurile chineze cresc în popularitate. Același studiu IDC arata că Brazilia și India vor intra în top 5 la capitolul livrări smartphone undeva în 2016.

Piețele emergente par fi motorul schimbării în acest caz, afirmă Ramon Llamas, cercetător la IDC, secția de telefonie mobilă și trenduri telecom. Utilizatorii din țările în tranziție au început să vrea mai multe de la telefonul mobil și sunt acum în căutare de smartphone-uri, de aici și această creștere. în schimb, piețele maturizate deja, cele din Japonia, Marea Britanie sau SUA, de exemplu vor continua să crească, dar nu atât de rapid precum cele emergente.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×