Aţi remarcat o cantitate mare de spam în Google Calendar? Google recunoaşte breşa şi avem şi o soluţie

978 ori
<b>Aţi remarcat o cantitate mare de spam în Google Calendar? Google recunoaşte breşa şi avem şi o soluţie</b>Google se confruntă cu o problemă în ultima vreme, pentru că aplicaţia sa Calendar a început să se umple de spam. Utilizatorii săi descoperă tot mai des că în program le apar lucruri precum "Câştigă iPhone gratuit" sau "Ochelari ieftini"

Google se confruntă cu o problemă în ultima vreme, pentru că aplicaţia sa Calendar a început să se umple de spam. Utilizatorii săi descoperă tot mai des că în program le apar lucruri precum "Câştigă iPhone gratuit" sau "Ochelari ieftini". Google a început să ofere explicaţii, pe care le detaliem mai jos.

Spammerii au găsit o metodă să păcălească aplicaţia Google Calendar încât să adauge acele menţiuni în calendar şi asta fără ca utilizatorul să facă ceva greşit. Problema se trage din faptul că Google Calendar a primit la un moment dat o funcţie care adăugă automat în Calendar orice eveniment la care sunteţi invitaţi. Asta pentru ca invitaţia să nu se piardă în Inbox.

Google Calendar

Problema e că nu prea avem vreun fel de filtru, iar dacă un bot face rost de adresa ta de mail şi trimite o invitaţie falsă care nu e filtrată de sistemul anti spam de la Google, va fi adăugată în Calendar ca şi cum ai fi pus-o chiar tu. Problema a fost descoperită de către cei de la Engadget şi confirmată de Google. Marele G a promis că va rezolva acest necaz şi trimite utilizatorii cu probleme la acest ghid.

O soluţie ar fi să accesaţi Google Calendar pe PC, să daţi click pe unul dintre evenimentele spam şi să apăsaţi butonul cu 3 puncte de lângă el, apăsând apoi şi "Report as spam". Sau puteţi intra în Google Calendar, apoi Settings şi Event Settings. Acolo găsiţi opţiunea "Automatically Add invitations" şi o schimbaţi în "No, only show invitations to which I have responded".

Sperăm ca Google să îşi îmbunătăţească totuşi filtrele de spam pe viitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×