Huawei răspunde la declaraţiile dure ale ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, după vizita sa la Bucureşti

1.229 ori
<b>Huawei răspunde la declaraţiile dure ale ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, după vizita sa la Bucureşti</b>Dacă aţi urmărit ştirile din ultima săptămână, aţi remarcat probabil şi o declaraţie a ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland cu privire la Huawei. Ambasadorul a făcut o vizită la Bucureşti pe 5 septembrie, iar atunci a încurajat

Dacă aţi urmărit ştirile din ultima săptămână, aţi remarcat probabil şi o declaraţie a ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland cu privire la Huawei. Ambasadorul a făcut o vizită la Bucureşti pe 5 septembrie, iar atunci a încurajat România să devină "o ţară liberă de Huawei". Acum avem şi replica companiei chineze, care ne-a trimis un comunicat oficial.

Huawei se opune acestor declaraţii şi le consideră nefondate. Compania chineză vede afirmațiile ca motivate politic împotriva sa şi le consideră o "interferare în zona mediului de afaceri al României". Gigantul a mai declarat următoarele:

Guvernul SUA atacă Huawei de foartă multă vreme, însă fără a oferi dovezi solide, care să justifice acest comportament. Fără implicarea Huawei, reţelele SUA vor continua să fie de o calitate inferioară comparativ cu cele europene, deşi sunt de 3 ori mai costisitoare. În plus reţele Statelor Unite nu oferă securitate sporită. În aceste condiţii este ridicolă încercarea guvernului SUA de a forţa propagarea unei experienţe de calitate scăzută către alte ţări.

De asemenea Huawei îşi arată aprecierea faţă de UE, care doreşte să gestioneze siguranţa cibernetică pe bază de standarde şi mecanisme de securitate. A mai subliniat că este o companie privată, deţinută de angajaţii săi şi că nu este controlată de vreo agenţie guvernamentală. Indicii despre o atitudine ceva mai ostilă a autorităţilor României contra Huawei au mai apărut în ultimul an.

Pe de o parte i-am avut pe cei de la PNL, cu o solicitare de investigaţie a companiei pentru a verifica dacă poate participa la dezvoltarea infrastructurii 5G din România. Apoi luna trecută preşedintele Iohannis a fost în SUA şi a discutat cu Trump, inclusiv despre proiectele 5G Huawei. Totul a rămas la "vom discuta în CSAT", iar specialiştii vor trebui să se pronunţe.

Totuşi operatorii de la noi continuă să susţină Huawei, afirmând că nu au nici o problemă cu echipamentele lor, iar colaborarea cu statul continuă în acest moment, în ciuda presiunilor SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×