Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua V. de Mobile World Congress din Barcelona - Ultima zi :(

Autor:  | Publicat în:  MWC 1.802 ori
<b>Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua V. de Mobile World Congress din Barcelona - Ultima zi :(</b>Ziua 5 știam că ultima zi va fi cea mai scurtă, și din cauză că se închide mai repede, dar și din cauză că nici ei nu sunt mai altfel decât noi cei din românia, adică ar rupe ușă cât mai repede și să o șteargă acasă:) N-am stat pe...

știam că ultima zi va fi cea mai scurtă, și din cauză că se închide mai repede, dar și din cauză că nici ei nu sunt mai altfel decât noi cei din România, adică ar rupe ușa cât mai repede și să o șteargă acasă :) N-am stat pe gânduri deși majoritatea preview-urilor erau făcute, mai aveam câteva și trebuia să mă plimb prin expoziție ca să caut și lucruri mai diferite decât telefoane sau tablete, lucruri care ar putea fi interesante.

în primul rând am mers să mă interesez de Toshiba. Nu sunt aici. Nici anul trecut nu au fost dar totuși ne-am întâlnit cu ei pentru că au organizat o recepție la un bar/restaurant unde ne-au prezentat pe atunci recent lansata tabletă Toshiba Thrive și dacă tot am fost acolo ne-au prezentat și ultimul lor produs un laptop cu un sistem revoluționar de răcire a procesorului și o carcasă mult mai rezistentă a laptopului care putea fi ținută într-o mână de un singur colț fără ca acesta să se încovoaie pentru că în interior era o structură gen fagure de albine care împiedică acest lucru. Sincer ne-a cam lipsit Toshiba de data asta.

Connected House

Am mers mai departe și am ajuns la "Connected House" unde de obicei se prezintă niște inovații. și de data aceasta am găsit lucruri interesante acolo. AT&T printre altele prezenta și un sistem GPS pentru câini și copii, care te avertizează dacă cumva animalul sau copilul se îndepărtează de zona pe care tu ai delimitat-o ca fiind sigură, deci nu ești doar anunțat că Grivei sau Matei s-a pierdut ci ești avertizat deja de la primele semne când acest lucru ar putea să se întâmple.

Robot educational

Tot aici a fost prezentat și un roboțel educațional interconectat care pe lângă că era o jucărie educaționala pentru copil, putea fi folosit și că unealta de supraveghere, control sau ajutor, un lucru foarte util dar la un preț destul de piperat, mai ales pentru cei care nu sunt obișnuiți să cheltuie mai mult de 500 $ pe o jucărie.

Automat

Am văzut și un automat care putea fi de orice fel, adică de la mâncare până la stick-uri usb și care funcționa cu cod scanabil. în momentul în care intrai pe pagina lor, puteai să îți alegi produsul, să plătești cu telefonul și să primești produsul prin automat. Tot aici în connected house am filmat și noua consola Sony (PS Vita) căreia tocmai îi facem recenzia, un material filmat însă aveți și mai jos.

Am trecut pe la standul Microsost (Windows) și când făceam poze, mă întreabă tipa de la pupitru dacă vreau un tricou... era culmea să zic nu, și mi-a dat un tricou branduit Windows. Se pare că aveau anumite intervale la care făceau acest lucru că la nici 3 minute după ce am primit tricoul s-au adunat zeci de oameni grămadă să pună și ei mâna pe unul. S-au dat și niște brățări, iar fata de la Windows a spus că dacă port brățara și în expoziție vine și mă întreabă cineva că ce s-a întâmplat cu telefonul meu și eu răspund "I was smoked by windows phone" atunci primesc pe loc un Windows Phone, dar fiind ultima zi de expoziție, știam că nu se va întâmpla :) și nu s-a întâmplat... dar au fost foarte drăguți.

Tricou Windows

Bratara Windows

Ultima zi, e ca și cum nu ar mai fi, vizitatori sunt mult mai puțin, iar cei care expun chiar dacă încearcă să o ascundă, dar se simte că ar cam pleca acasă, lumea e cu gândul la plecare e clar. Nu știu dacă v-am spus dar m-am lovit de Batman în expoziție - și și-a cerut scuze, norocul lui! :)

Battman

La standul android veselie mare, deși mă așteptam să vină cu alt concept, totul a rămas la fel ca și anul trecut ce a apărut în plus este roboțelul care pune podoabe pe telefon, și acel joc gen macara cu care pescuiești mascote Android. Am aflat că Android prefera Nikon, nu cred că mă poate cineva contrazice, am dovada fotografia :)

Pentru următoare faza vă povestesc un banc. Se întoarce băiatul cel mare de la oraș și îl întreabă pe tatăl lui care era țăran și nu prea a mers mai departe de satul vecin în toată viața lui următorul lucru: Tată, știi tu ce e un celular? Tatăl ca să nu pară prost în fața băiatului răspunde: Normal că știu, am și mâncat de alea.

Ice Cream Sandwish

Inghetata Android 4.0 :)

Acum dacă prin comparație eu aș fi tatăl, și m-ar întreba fiul meu dacă știu ce e Ice Cream Sandwich și eu i-aș răspunde că eu am și mâncat așa ceva, nu aș minți deloc, și vă pot spune că nu e rău deloc, are gust de biscuiți cu lapte :))

Standul Android.

Android cameraman

La standul android e o nebunie totală cu schimbul de insigne cu figurine, unii probabil au fost lăsați de la balamuc să vină la expoziție iar după asta se întorc cu ele tot acolo. E efectiv isterie în masă cu insignele astea, și eu am strâns câteva, dar cumva e și o obligație pentru că ele în final vor ajunge la voi prin diferite concursuri. Totuși pe unul l-am îndrăgit și am să-l păstrez, vă las pe voi să ghiciți care, nu va fi greu mai ales că i-am făcut și o poză :)

MotoACTV

Am trecut pe la Motorola să-i salut, pentru că data trecută am petrecut destul de mult timp cu ei, dar de data asta nu au prea avut noutăți. în schimb mi-a plăcut mult standul lor și acei tamburi care aruncau nisip, monede sau apă pe terminale ca să dovedească cât de bun e ecranul. Au avut totuși o noutate, ceasul MotoACTV, care semăna ca și funcție cu cel de la Sony dar era totuși mai complex,  îți lua și pulsul și chestii de genul ăsta, dar vedeți prezentarea din site și o să vă lămuriți.

Android

La fiecare pas dădeai de oameni cu insigne android la gât făcând schimburi de dubluri... efectiv e isterie din acest punct de vedere, și oamenii devin destul de agresivi am observat, odată un tip aproape că a smuls din mâna unei hostese de la un stând mai multe insigne, tipa vrând să-i dea numai o bucată, dar respectivul a luat cât a prins și a plecat. Totuși un gest urât.

Emporia

Am trecut și pe la un stand cu telefoane pentru oameni mai în vârstă sau cu nevoi speciale. Au început să facă și ei așa zise smartphone-uri. O fază haioasă a fost când reprezentantul de la ei în timp ce îmi arăta jocul, a dat greș tocmai când îmi explica că acest joc e unul foarte ușor e ceva care să prevină demența, amândoi am izbucnit în râs.

Masinuta telegidata comandata prin telefon.

Nu știu cum sunteți voi cu asta, dar eu sunt înnebunit după jucăriile cu telecomanda, eu nu sunt genul care se joacă pe PlayStation sau telefon, dar îmi face mare plăcere să mă joc cu mașinuța cu telecomandă sau cea mai tare jucărie, un elicopter cu telecomandă. De când avem doi băieți am motivul oficial și legal să le cumpăr astfel de jucării, chiar i-am spui soției că norocul copiilor noștri este că s-au născut băieți, că și dacă erau fete tot mașini și avioane cu telecomandă primeau de ziua lor :)

Elicopter telghidat prin telefon

Am făcut această mică introducere pentru următorul produs filmat la expoziție. Este vorba de niște elicoptere și mașinuțe comandate prin bluetooth ele mergând atât pe iPhone cât și pe terminale Android. Când au început să apară astfel de device-uri mi s-au părut niște prostioare. între timp mi-am schimbat părerea, am să vă spun și de ce. Totul s-a schimbat din cauza copiilor. De când ei sunt autonomi și se pot deplasa singuri, pot deplasa și anumite obiecte, asta de la vârste foarte fragede și culmea e că unul dintre obiectele preferate ale lor devine foarte repede telecomanda, oricare, iar dacă ai telefon fix, fără fir, și acela intră în aceeași categorie.

Elicopter si masinuta telghidate prin telefon

Deci nu odată zile întregi nu știam unde e telecomanda de la TV, de la receiverul de digiTV, sau chiar telefonul semi-fix, care ar fi sunat când l-am apelat dacă mai avea curent, dar cum nu avea... Te miri în ce locuri le găsești din greșeală după câteva zile. Ideea e că dacă ai jucării cu telecomandă, sunt șanse mari ca cel puțin unul din cele două obiecte să nu le găsești, ori mașinuța/elicopterul/avionul ori telecomanda. Deci concluzia e că, dacă cumpărați așa ceva măcar un lucru veți putea știi sigur tot timpul și anume unde se afla telecomanda (telefonul) :))

Albinutze :)

La un moment dat mă bâzâia ceva la ureche, și când mă întorc am văzut că erau două albinuțe, care culmea voiau să fie prinse... sper să nu citească soția mea articolul :))

Dansatori

Din când în când în spațiul public mai dai și de dansatori, care dansează chiar și fără muzică dar care în geanta aveau montate displayuri pe care se schimbau logourile diferitelor firme, foarte ingenios.

Nokia Forsquare

Am mai trecut odată pe la Nokia, pentru că ei au acolo un automat la care poți să faci check-in în foursquare și în momentul în care faci check-in-ul automatul îți dă un cadou, de obicei sunt dulciuri și un stick usb, dar am văzut pe cineva încă în prima zi, cred care a primit Lumia 800. L-am întrebat azi pe tipul care se ocupă de automat câte telefoane s-au dat și a zis că nu are voie să spună, și l-am întrebat dacă sub 10 bucăți, și a zis că da, cu siguranță au fost sub 10 bucăți pe toată durata expoziției, deci vă dați seama dacă cu aproximație la fiecare minut făcea o persoană check-in, și cam așa era, câte șanse aveai să nimerești un telefon, visul oricui :) dar adevărul este că tot timpul câștigai ceva, trebuie să menționez că acest automat nu era în spațiul destinat publicului ci în spațiul rezervat invitaților, presei și sincer nu știu cine mai avea nevoie, probabil în funcție de prețul biletului plătit.

Am câștigat și eu o cutie, este rotundă deci clar nu e telefon, dar nu vă spun exact e e înăuntru ci va fi o surpriză pentru câștigătorul care îl va câștiga din nou la unul dintre concursurile lansate pe Mobilissimo.

Centrul de presa

Nu am mai avut timp de pierdut așa că m-am îndreptat spre centrul de presă. Acum sunt încă la centrul de presă (nn. ieri), sunt eu, încă un jurnalist și băieții care au început să demonteze de o oră totul în jur. în mod normal eram dați afară demult, dar când tipul de la paza a venit și m-a anunțat că trebuie să plec, iar eu abia ajunsesem, m-am făcut tot alb... m-a întrebat dacă am ceva, și am zis că în afară de faptul că nu am trimis nimic pe ziua de azi, și că nici nu o să mai am posibilitatea, nu... a spus că neoficial poate să mă mai lase dar să nu spun la nimeni.

între timp am pus materialele la upload și m-am apucat de scris articolul. Acum văd că aproape toate materialele sunt urcate, mă simt mult mai ușurat, o să încerc să trag de timp cât mai mult posibil, probabil la cât de binevoitori sunt, nu o să mă dea afară nici după ce scoate mocheta de sub mine... Singurul lucru care mă va face să plec va fi acela când o să întrerupă internetul.

Motostivuitoare

E timpul să plec. în drum spre ieșire la fiecare pas vezi cutii și oameni care strâng prin standuri, au venit alți vizitatori acum, cu motostivuitoare. A fost frumos și de data asta MWC-ul de la Barcelona, tot timpul are ceva magic. Cel mai probabil și anul viitor cineva de la Mobilissimo va fi prezent la MWC, e greu să renunți la ceva cu care începi să te obișnuiești și îți place.

MWC 2012, exit...

Hasta luego amigos, adică pe curând prieteni :)

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×