"Bateria de smartphone e ca o bombă" afirmă LG, realizând teste severe pentru LG G6, pentru a verifica rezistența bateriei

2.198 ori
<b>"Bateria de smartphone e ca o bombă" afirmă LG, realizând teste severe pentru LG G6, pentru a verifica rezistența bateriei</b>Pățania trăită de către Samsung cu phablet-ul Galaxy Note 7 i-am cam alarmat atât pe consumatori, cât și pe producătorii de terminale mobile. LG Electronics este una dintre firmele ce a realiza teste riguroase pentru bateria aflată la interiorul lui

Scandalul exploziilor lui Galaxy Note 7 a crescut vigilenta producătorilor smartphone, ducând la implementarea de noi teste de rezistenţă pentru terminale şi bateriile lor. LG spre exemplu tratează bateria de smartphone ca o bombă şi are teste speciale, detaliate mai jos.

Presa din Coreea de Sud a avut recent acces la laboratoarele unde se testează LG G6. Cu 50.000 de unităţi livrate pe zi, e un telefon foarte popular, deci trebuie verificat cu atenţie maximă. Printre teste se numără scăpări ce corespund cu căderea telefonului de la nivelul mijlocului utilizatorului. Modelele din laborator cad pe oţel, lemn sau covor, iar rezultatele sunt înregistrate de camere.

LG ia în calcul cele mai rele scenarii şi vrea să afle cum rezistă bateria la presiune deosebită. Chiar şi dacă se ajunge la explozie situaţia este analizată pentru a afla cum se poate că utilizatorul să nu fie pus în pericol şi să nu păţească nimic. Limitarea pagubelor e cheia dacă se ajunge la "worst case scenario". Printre cele mai inedite teste se numără şi unul în care bateria ajunge pe foc şi explozia sa este înregistrată, pas cu pas.

Dacă resturile nu sunt expulzate de explozie în mod necontrolat, ci pur şi simplu sar fără potenţial de rănire, atunci testul e trecut. Dar nu se opreşte aici "tortură"! LG trece şi cuie prin baterie, aici simulând situaţia în care un animal de casă începe să ronţăie telefonul şi înfige dintii ascuţiţi în baterie. Apoi există şi o situaţie în care o greutate de 9 kilograme este aruncată peste baterie de la mare înălţime.

Şi toate acestea cu rolul de a analiza comportamentul telefonului şi bateriei în situaţii extreme. Spuneţi ce vreţi despre Galaxy Note 7, dar necazurile sale au împins siguranţa telefoanelor la un nou nivel şi poate chiar a tuturor terminalelor pe baterie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×