Bateriile smartphone-urilor se consumă mai rapid la temperaturi foarte scăzute, conform experţilor; Iată de ce!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 508 ori
<b>Bateriile smartphone-urilor se consumă mai rapid la temperaturi foarte scăzute, conform experţilor; Iată de ce!</b>Aţi aflat din editorialul colegului Liviu Roşca&nbsp;ce efect au temperaturile scăzute asupra telefoanelor, iar azi avem ceva mai multe detalii despre modul &icirc;n care au de suferit bateriile smartphone-urilor. Pentru că e ger afară şi &icirc;n...

Aţi aflat din editorialul colegului Liviu Roşca ce efect au temperaturile scăzute asupra telefoanelor, iar azi avem ceva mai multe detalii despre modul în care au de suferit bateriile smartphone-urilor. Pentru că e ger afară şi în China se ajunge şi la minus 30 de grade Celsius, e cazul să ştim câteva lucruri despre fenomen.

Celulele Litiu Ion sunt cele mai afectate, pierzând energie mai rapid atunci când temperatura scade sub zero grade. Cu cât scade temperatură mai mult, cu atât şi bateria are o viaţă mai scurtă. Se pare ca bateriile Li-Ion îşi cresc rezistenta electrică internă pe măsură ce e tot mai frig. Astfel se reduce capacitatea lor totală şi scade şi eficienta de consum.

Handseturile vor începe să consume energie mai rapid atunci când temperatura ajunge la zero grade. Deseori se ajunge şi la un timp de funcţionare de doar 50% faţă de cel normal. Nu doar bateriile au de suferit, deoarece ecranele pot avea probleme de ghosting, în special LCD-urile. Specialiştii recomanda o carcasă/husa cauciucată pentru terminalele mobile sau ţinerea lor în buzunar cât mai mult posibil.

Voi ati detectat probleme de genul de cand a inceput gerul?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×