Cum afectează temperaturile scăzute telefoanele noastre

14.272 ori
<b>Cum afectează temperaturile scăzute telefoanele noastre</b>Temperaturile scăzute și celelalte fenomene legate de anotimul &icirc;n care ne aflăm pot avea consecințe destul de grave asupra device-urilor noastre. Pe l&acirc;ngă faptul că putem aluneca pe gheață și telefonul nostru poate suferi avarii,...

Temperaturile scăzute și celelalte fenomene legate de anotimul în care ne aflăm pot avea consecințe destul de grave asupra device-urilor noastre. Pe lângă faptul că putem aluneca pe gheață și telefonul nostru poate suferi avarii, simplul fapt că folosim telefonul atunci când sunt temperaturi scăzute îi poate aduce avarii ireversibile pe termen scurt sau lung.

Autonomia acumulatorului are de suferit. În cazul meu am observat că dacă fac câteva fotografii afară în frig bateria scade mai multe procente decât dacă aș fi făcut aceste fotografii la temperatura camerei. Cu diverse modele de smartphone-uri problemele pot apărea de la -10 grade Celsius, temperatură des întâlnita zilele acestea.

Display-ul LCD. Denumirea Liquid Crystal Display spune totul. Acest tip de display având cristale lichide în componența sa, la temperaturile negative acesta are tendința de a lăsa “umbre” de la o imagine la alta. Datorită frigului cristalele lichide reacționează mai greu la schimbare și fac un efect precum monitoarele CRT care aveau o rată de refresh mică.

Cum afectează temperaturile scăzute telefoanele noastre

Condensul. Schimbările rapide de temperatură produc condens atât exterior cât și în interiorul device-ului. Condensul pe touchscreen poate duce la recunoașterea eronată a poziției degetului, se rezolvă cu o ștergere a device-ului. Condensul care se produce în interiorul device-ului este în schimb foarte dăunător doarece poate produce scurtcircuit sau coroziune pe o perioadă mai lungă de timp. Din moment ce device-ul a fost supus la condens interior sunt șanse foarte mari ca el să iasă din garanție. În zonele critice este lipit un indicator de apă. Un mic sticker de culoare albă care își schimbă culoarea în roșu atunci când intra în contact cu apa.

Cum prevenim aceste probleme?

- Folosim o husă de protecție - De preferat una din material textil sau din silicon. Ajută la conservarea căldurii degajate de device și îl protejează de frigul din exterior. O husă nu poate face minuni. Dacă plănuiți folosirea device-ului la temperaturi scăzute pentru un timp ceva mai îndelungat vă recomand să aveți câteva procente în plus la baterie.

Cum afectează temperaturile scăzute telefoanele noastre

- Ținem device-ul cât mai aproape de corp - O geantă de umăr de exemplu nu poate oferi o temperatură de funcționare ideală pentru telefonul nostru. Eu țin telefonul în buzunarul interior de la piept al gecii de iarnă. Din proprie experiență spun ca dacă ai un phablet mai mare de 5.5 inch te vei apleca mai greu dar având în vedere prețul unor device-uri cred că merită acest mic inconvenient.

- Ferim device-ul de contactul cu lichide - Sfatul acesta este valabil tot timpul anului dar probabilitatea ca în această perioadă device-ul să intre în contact cu lichidele este foarte mare. Zăpada este peste tot iar mâinile și hainele sunt mai mereu ude iar device-ul ne poate aluneca din mână. Apa poate afecta cu usurință mufa de încărcare dacă nu este eliminată la timp.

Cum afectează temperaturile scăzute telefoanele noastre

- Utilizează handsfree-ul - Fie că este cu cablu sau wireless, un handsfree poate fi foarte folositor pe timpul iernii. Pe lângă avantajul de a scoate device-ul din buzunar mai rar, să ai ambele mâini libere poate fi de ajutor în cazul în care alunecăm pe gheață.

Cam acestea ar fi sfaturile mele în ceea ce privește relația dintre smartphone și temperaturile scăzute din această perioadă. Producătorii de obicei nu garantează buna funcționare a produsului la temperaturi scăzute și mai mult ca sigur nici în service nu vor fi primite în cazul în care ceva neplăcut se întâmplă. Asta înseamnă că trebuie să avem grijă de ele pentru că pe lângă neplăcerea de a pierde date importante din telefon, costul lor este unul destul de mare și achiziția neprevăzută unui telefon nou poate avea un impact mare asupra bugetului vostru.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×