Bateriile telefoanelor mobile vor functiona pe baza de bacterii!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 900 ori
<b>Bateriile telefoanelor mobile vor functiona pe baza de bacterii!</b>Exista persoane in tarile in curs de dezvoltare care nu beneficiaza de luxul curentului electric, dar acestia compenseaza aceste lipsuri cu o mare cantitate de bacterii, care totusi devin utile, daca ne luam dupa ultima descoperire a studentilor de la...

Exista persoane in tarile in curs de dezvoltare care nu beneficiaza de luxul curentului electric, dar acestia compenseaza aceste lipsuri cu o mare cantitate de bacterii, care totusi devin utile, daca ne luam dupa ultima descoperire a studentilor de la MIT. Acestia au dezvoltat o celula microbiana care foloseste electronii eliberati de bacteriile care se hranesc cu zaharuri si materii organice, punand bazele unei noi surse alternative curent electric.

Dupa cum probabil banuiati, cantitatea de energie rezultata din acest experiment este infima, dar poate ca aceste teste se vor dovedi utile in viitor intr-un fel sau altul. La ora actuala, o astfel de sursa de energie ar incarca un telefon mobil in aproximativ 6 luni, dar studentii insista ca viitoarele experimente vor creste cantitatea de energie rezultata de 100 de ori.

O astfel de initiativa ne face sa ne intrebam care vor fi efectele secundare ale bacteriilor asupra persoanelor care folosesc telefoane mobile alimentate cu o astfel de sursa de energie? Se vor imbolnavi oare acestia sau pielea le va fi afectata de catre bacterie? Oare zonele murdare si poluate ne vor alimenta telefoanele automat? Tehnologia mai are cu siguranta un drum lung pana la a fi aprobata si folosita de catre marii producatori de terminale, dar va vom tine la curent cu dezvoltarea sa.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×