BlackBerry ar putea să îşi închidă secţiunea hardware pe 28 septembrie

1.227 ori
<b>BlackBerry ar putea să îşi închidă secţiunea hardware pe 28 septembrie</b>Ultimul smartphone lansat de către BlackBerry a fost modelul DTEK50 - terminal ce este fabricat de către cei de la Alcatel/TCL. Azi apar informații cu privire la faptul că firma canadiană are în plan închiderea secțiunii hardware pe data de 28 septembrie

CEO-ul BlackBerry, John Chen afirma la un moment dat că "hardware-ul nu e un răspuns pe termen lung" la problemele companiei canadiene şi că el nu reprezintă viitorul firmei. Azi aflăm că BlackBerry ar putea să îşi închidă secţiunea hardware pe 28 septembrie, confirmând aceste spuse.

Investitorii se aşteaptă la "marea revenire" de ani buni, dar fără o soluţie clară din partea managementului firmei. În acest moment BB are o cotă de piaţă de sub 1% la nivel global, iar divizia sa software nu se compară cu potenţialul vechii BlackBerry. Analiştii de pe Wall Street au prezis pierderi şi pentru acest an, dar şi pentru 2017 şi 2018 dacă se continuă în acest ritm.

Marea problemă a companiei e segmentul hardware, care consumă 65% din cheltuielile BlackBerry pe cercetare şi dezvoltare. Divizia a vândut 500.000 de telefoane trimestrul trecut, cu 100.000 mai puţine decât cel precedent. Picajul e cu atât mai pronunţat, dacă luăm în calcul faptul că BB vindea milioane de telefoane lunar în perioada sa de glorie.

Ca indiciu al închiderii firmei în curând avem şi faptul că are loc o lichidare de stoc ciudată, cu 40% reducere la orice accesorii BB, de la huse şi baterii, la încărcătoare şi produse audio. Oferta se încheie pe 27 septembrie, fix cu o zi înainte ca BlackBerry să îşi anunţe rezultatele financiare pe trimestrul 2. La acea dată ar putea să fie anunţată şi decizia de a renunţa la hardware, ceea ce ne face să ne întrebăm cum rămâne cu telefoanele Android scăpate în ultima vreme.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×