BlackBerry Priv primeşte primele recenzii; Iată ce spun marile site-uri tech despre el - ecran excelent, camera bunicică, dar un design blocat în trecut + lag

3.653 ori
<b>BlackBerry Priv primeşte primele recenzii; Iată ce spun marile site-uri tech despre el - ecran excelent, camera bunicică, dar un design blocat în trecut + lag</b>A venit momentul să aruncăm o privire asupra primelor recenzii realizate pentru BlackBerry Priv, o tentativă a celor de la BB de a răm&acirc;ne relevanţi pe piaţa smartphone modernă. Terminalul e şi primul model cu Android de la BlackBerry şi...

A venit momentul să aruncăm o privire asupra primelor recenzii realizate pentru BlackBerry Priv, o tentativă a celor de la BB de a rămâne relevanţi pe piaţa smartphone modernă. Terminalul e şi primul model cu Android de la BlackBerry şi îşi asumă câteva riscuri la capitolul design. Hai să vedem ce părere au cele mai mari site-uri tech despre acest smartphone inedit chiar şi pentru anul 2015.

1. Engadget: preţ prea mare, tastatura cam "subţire", cameră bună - review

Engadget, prin redactorul Daniel Cooper nu par prea impresionati de acest nou terminal, deşi i-au apreciat camera şi comoditatea designului. Din păcate tastatura a fost pusă la capitolul puncte slabe şi prezenţa lui Lollipop nu impresionează acum, în ciuda adăugirilor marca BlackBerry. Ecranul Quad HD AMOLED e lăudat pentru calitate, claritate şi culori, iar pe partea de acustica, sonorizarea mono e considerată rezonabilă şi atât.

Camera de 18 megapixeli cu tehnologie Schneider-Kreuznach vine cu stabilizare optică şi captura video 4K. Calitate fotografiilor e peste aşteptări pentru un BlackBerry, deşi captura low light e cam grainy. Bateria a făcut o impresie neplăcută, pierzând 20% din nivel în timpul procesului de setup, care e drept că a durat o oră.

2. Gizmodo: lag, design depăşit şi... Android - review

Gizmodo, prin persoana lui Mario Aguilar nu par prea impresionaţi de acest model, ba chiar au o abordare extremistă la review. Titlul lor sună ceva de genul "un telefon pe care nu îl doresc nici duşmanilor". Apoi aflăm că preţul de 700 de dolari e o mare problemă, iar produsul vine de la o companie în colaps, ce e drept ambele afirmaţii adevărate. Tastatura QWERTY glisantă e considerată arhaică, depăşită şi incomodă, deşi mecanismul glisant e solid.

Spre deosebire de alţi revieweri, Gizmodo nu apreciază muchiile curbate ale ecranului, afirmând că textul e greu de citit la acele margini. Butoanele QWERTY sunt prea mici pentru a fi apăsate comod, iar cea mai mare problemă e probabil software-ul care suferă de lag. Aparent şi conectivitatea face ceva probleme şi începem să ne întrebăm dacă nu cumva Gizmodo a primit o unitate de teste cu defecte...

3. Android Police: ecran de top, baterie peste medie, dar performanţă neconstantă - review

David Ruddock de la Android Police a realizat o analiză pertinenta şi detaliată a acestui smartphone. El recunoaşte din start că terminalul e clar destinat fanilor hardcore BlackBerry, dar unii dispuşi să treacă la un nou OS. La aspecte pozitive intra ecranul Quad HD Super AMOLED bine iluminat şi viu colorat, dar şi bateria de 3410 mAh, care e peste medie şi tine lejer peste o zi, cel puţin la testele Android Police.

Camera e şi ea lăudată, în ciuda câtorva cadre cu look cam artificial, iar experienţa stock din Android e apreciată, în ciuda adăugirilor BB. Nu e totul roz aici, deoarece din senin telefonul se poate confrunta cu lag şi nici măcar RAM managementul din Lollipop nu ajută. O problemă este şi zgomotul enervant şi chiar infernal al camerei, atunci când focalizează, dar şi zgomotul shutterului. Preţul e din nou o problemă... şi  apare si chestiunea butoanelor prea mici pentru a fi comode.

4. Android Central: baterie uimitoare, interfaţa fluidă, cea mai bună tastatura QWERTY - review

E şocant să vezi 2-3 recenzii care critica o serie de aspecte legate de Priv, pentru ca apoi să le vezi lăudate în altă recenzie. Astfel, am fost surprins când am văzut că Russell Holly de la Android Central a apreciat tastatura acestui BlackBerry drept "cea mai bună produsă vreodată", adăugând la plusuri şi fluiditatea interfatei. Camera a fost considerată rezonabilă, iar difuzorul frontal "fantastic", în vreme ce viaţa bateriei a fost "uimitoare"

Aflăm şi că nu prea putem să punem baza pe camera selfie, care e slabă, iar software-ul BlackBerry mai mult încurca decât ajuta. Telefonul sta excelent în mâna utilizatorului şi aparent poate chiar să fie utilizat fără probleme şi cu o singură mână, cel puţin cu tastatura neglisata. Siguranţa şi intimitatea sunt analizate cu grijă aici, prin prisma aplicaţiei DTEK, care îşi face treaba excelent.

Am văzut câteva mostre foto foarte reuşite în această recenzie.

5. CrackBerry: tastatura fizică şi virtuală excelentă, software-ul putea fi ceva mai modern - review

CrackBerry este cel mai respectat site legat de telefoanele BlackBerry, o resursă de încredere cu privire la aceste terminale, cu o experienţă îndelungată în domeniu. Blaize are o recenzie foarte detaliată a lui Priv, din care aflăm că viaţa bateriei e bună aici, difuzorul are volum ridicat, tastatura fizică e excelentă, dar şi cea virtuală e comodă. Camera de 18 MP din spate e considerată cea mai bună de pe vreun handset marca BB de până acum.

La aspecte negative intra lansarea doar cu Lollipop şi nu cu Marshmallow, camera frontală, faptul că grila difuzorului aduna praf şi faptul că BlackBerry Blend nu da senzaţia unei soluţii finalizate. Redactorul subliniază faptul că deşi au trecut anii şi abordările de design se tot schimba, e imposibil să confunzi acest telefon cu unul al altui brand. Tastatura virtuală e lăudată în mod deosebit, aproape mai mult decât cea fizică, dacă vă vine să credeţi.

Cea QWERTY e comparată cu tastaturile de pe modelele Torch, iar laude a primit şi BlackBerry Hub, pentru uşurinţa cu care triază mailurile şi administrează notificările, prin gesturi de swipe. DTEK e considerat puţin cam exagerat şi "prematur", unele funcţii fiind cam paranoice, ca şi cantitatea uriaşă de permisiuni ce trebuie bifate.

Iată-ne cu 5 recenzii ale lui BlackBerry Priv, din care una e cu adevărat virulenta împotriva acestui device şi zero îl laudă cu desăvârşire. Având în vedere părerile atât de diferite despre tastatura, probabil comoditatea utilizării sale e o chestiune de preferinţă, ca şi designul. Dacă mă uit peste mostrele foto din recenzii, ele arăta bine, dar departe de nivelul flagshipurilor Android din acest an. Performanţa e cam criticata în recenzii şi cuvântul lag apare cam des ce e drept.

Rămâne acum doar să testăm şi noi acest model, speram după o perioadă când problemele iniţiale vor fi rezolvate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×