BlackBerry Z10 În primele review-uri: experiență nouă dar plăcută, performanță bună, probleme cu bateria

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 2.725 ori
<b>BlackBerry Z10 În primele review-uri: experiență nouă dar plăcută, performanță bună, probleme cu bateria</b>Ca de obicei în cazul unui produs proaspăt lansat, până să punem noi mâna pe el, o fac mai marii Internetului, pe zona tech cel puțin. Astfel, după ce în urmă cu câteva zile a fost lansat BlackBerry 10 OS și telefonul flagship cu această...

Ca de obicei în cazul unui produs proaspăt lansat, până să punem noi mâna pe el, o fac mai marii Internetului, pe zona tech cel puțin. Astfel, după ce în urmă cu câteva zile a fost lansat BlackBerry 10 OS și telefonul flagship cu această platformă BlackBerry Z10, au început să apară și primele recenzii pentru acest handset. Ele au fost realizate de Engadget, The Verge și alte câteva site-uri proeminente tech. Hai să vedem ce au avut acestea de zis!

1) The Verge: smartphone mai bun decât așteptările, baterie slabă

Cei de la The Verge sunt cunoscuți drept cârcotași și nu se dezmint nici cu acest articol. Joshua Topolsky, fost redactor Engadget afirma că i se pare că designul acestui telefon seamănă cu cel al lui iPhone, dar și că îi apreciază avantajele. El lăudă calitatea convorbirilor și a difuzorului, plus viteza conexiunilor 4G. Viața bateriei e foarte criticata în review-ul The Verge, deoarece BlackBerrry Z10 pur și simplu nu poate prinde o zi întreagă de utilizare, orice ați face. Nici OS-ul nu primește prea multe laude, fiind descris drept "imprevizibil" și oferind o senzație că "nu poți controla ce aplicații rămân deschise sau unde se afla ele".

Concluzia? Z10 e un smartphone bun, peste așteptări, dar problema e că nu depășește competiția cu nimic...

BlackBerry Z10 În primele review-uri: experiență nouă dar plăcută, performanta bună, probleme cu bateria

2) Tech Radar: web browsing excelent, BB 10 OS confuz

Cei de la Tech Radar au mereu review-uri bine compartimentate și era de așteptat să analizeze cu mare atenție noul BlackBerry. John McCann afirma că BlackBerry 10 OS aduce platformă în lumea modernă, în rând cu cel mai nou iOS și Android, dar nu le depășește pe aceastea cu nimic. Autorul se declară impresionat de vitezele de browsing de pe acest device și chiar încântat de browserul termianlului. Site-ul TechRadar se încarcă în doar 5 secunde și nu doar prin 4G, ci prin 3G chiar. Imaginile se văd clar în browser și încadrarea în fereastra e excelentă, se pare. Camera primește complimente pentru viteza de captură, dar e criticata pentru calitatea imaginii la zoom.

Bateria e din nou criticata, redactorul afirmând că prinde cu greu o zi de funcționare. Concluziile? BlackBerry Z10 e un telefon bun, cu slot microSD, baterie înlăturabilă și suport Flash, toate acestea fiind menționate drept avantaje.

BlackBerry Z10 În primele review-uri: experiență nouă dar plăcută, performanta bună, probleme cu bateria

3) BGR: probleme cu mailul și notificările

Cei de la Boy Genius Report sunt tranșanți și nu se feresc să zică lucrurilor pe nume. Redactorul Jonathan S. Geller afirma că ecranul telefonului nu l-a convins și nivelul de alb și negru nu e chiar atât de bun, plus reproducerea culorilor nu impresionează. Ecranul e ușor de acoperit de amprente și se pare că acțiunea de zoom în anumite ferestre nu funcționează prea bine, mai ales când folosiți gestul de dublu țap. Lipsa de aplicații de bază ca Google Maps, Mint, Nest, Chase, Fandango, Netflix, Temple Run e și ea criticata, plus faptul că notificările nu se văd mai deloc, fiind prea discrete.

Atac total la Blackerry Z10 în acest articol și mi-e greu să găsesc măcar o lăudă pentru el...

BlackBerry Z10 În primele review-uri: experiență nouă dar plăcută, performanta bună, probleme cu bateria

4) Engadget: performantă bună, camera mediocră, mult farmec

Tim Stevens de la Engadget a realizat rapid review-ul lui BlackBerry Z10, la puțin timp după anunțarea telefonului. El apreciază faptul că bateria e înlăturabila și prețul rezonabil de 199 dolari la abonament, pe care clienții îl plătesc pentru acest handset. Totuși, problemele cu camera, bateria cu durată scurtă de funcționare și lipsa de aplicații moderne/necesare. Ce e de apreciat la Z10 e rapiditatea sa, faptul că utilizează din plin hardware-ul pus la dispoziție și designul plăcut al terminalului.

Concluzia e că Engadget considera că Z10 nu iese deocamdată cu nimic în evidență, fiind doar încă o opțiune de achiziție pentru public.

BlackBerry Z10 În primele review-uri: experiență nouă dar plăcută, performanta bună, probleme cu bateria

5) Crackberry: MUST HAVE pentru fanii BlackBerry

Cei de la Crackberry.com au un site întreg dedicat lui BlackBerry și era de așteptat să posteze și ei rapid un review. Ei par foarte încântați de experiență, de design, de hardware și performanță. Crackberry afirma că Z10 nu face compromisuri și că o persoană dependenta de serviciile BlackBerry se va putea mândri că are în buzunar un Z10. Redactorii site-ului par a avea mai degrabă încredere în viitorul platformei și al telefonului, decât în ce poate acum, înțelegând că e vorba de un nou început aici. Ei lauda Z10 că gaming device, laudă și colaborării cu dezvoltatorii și numeroasele SDK-uri.

Concluzia e că dacă ai avut BlackBerry înainte, vei vrea un Z10 acum.

Vedeți că Z10 de la BlackBerry a fost apreciat, cu bune și rele de marile site-uri, dar entuziasmul este moderat. Nimeni nu se pronunță încă și telefonului îi lipsește un selling point... Vouă cum vi se pare?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×