Bombă pentru Google sau glonț în picior? Samsung Galaxy S10 ar putea rula Tizen OS

5.488 ori
<b>Bombă pentru Google sau glonț în picior? Samsung Galaxy S10 ar putea rula Tizen OS</b>Din ciclul de ştiri care au şanse mici de concretizare, azi aflăm că Samsung iar mocneşte a rebeliune faţă de Google. Sunt surse care vorbesc despre decizia sa lanseze Samsung Galaxy S10 într-o versiune cu Tizen OS, nu cu Android. Avem detalii mai jos.

Din ciclul de ştiri care au şanse mici de concretizare, azi aflăm că Samsung iar mocneşte a rebeliune faţă de Google. Sunt surse care vorbesc despre decizia sa lanseze Samsung Galaxy S10 într-o versiune cu Tizen OS, nu cu Android. Avem detalii mai jos.

Tizen OS este platforma proprietară Samsung ajunsă până acum pe televizoare şi ceasuri şi chiar pe telefoane la un moment dat, dar acelea nu au avut o viaţă lungă. Tizen şi Android sunt mai buni prieteni decât credeţi, iar Tizen OS putea rula aplicaţii Android din 2012 încoace, cu ajutorul lui Application Compatibility Layer (ACL) al grupului OpenMobile. Pe de altă parte grupul a încetat activitatea în ianuarie, dezactivând instant suportul Android.

Platforma celor de la Samsung nu stă totuşi rău. Are suport oficial din partea unor comunităţi mari de dezvoltatori, are aplicaţii oficiale şi des actualizate pentru Facebook, Instagram, Whatsapp şi Facebook Messenger, plus VLC Player spre exemplu. HERE Maps este de asemenea prezent şi adus la zi, dar şi un browser Opera. Samsung şi HTC au mai făcut experimente pe vremea lui Windows Phone, când lansau şi variante ale flagship-urilor lor Android cu platforma Microsoft la bord.

Nu e nevoie să vă spun eu ce soartă şi ce vânzări au avut acele produse... Auspiciile nu sunt pozitive ca Samsung să pornească o rebeliune de gen, pentru că Google nu e o forţă cu care să te pui, mai ales după un Galaxy S9 care nu s-a vândut chiar ideal. Pe de altă parte nu m-ar surprinde să apară totuşi Tizen pe telefonul pliabil Galaxy F...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×