"Bubă de bun augur" la Microsoft - rezultatele financiare pe trimestrul 2 scăpate pe Internet, totuși pozitive

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.226 ori
<b>"Bubă de bun augur" la Microsoft - rezultatele financiare pe trimestrul 2 scăpate pe Internet, totuși pozitive</b>Dacă Nokia a avut rezultate financiare dezamăgitoare pe ultimul trimestru, Microsoft a înregistrat nu doar o creștere financiară, ci a avut și un mod original de a-și prezenta rezultatele. Acestea au fost scăpate chiar pe site-ul Microsoft,...

Dacă Nokia a avut rezultate financiare dezamăgitoare pe ultimul trimestru, Microsoft a înregistrat nu doar o creștere financiară, ci a avut și un mod original de a-și prezenta rezultatele. Acestea au fost scăpate chiar pe site-ul Microsoft, printr-o eroare care le-a pus la dispoziția publicului mai devreme decât era programat.

Cea mai impresionantă creștere au înregistrat-o segmentul de divertisment și cel business al companiei din Redmond. Divizia de divertisment a avut mina de aur numită Xbox 360, plus faimosul Kinect, care le-au adus o creștere cu 55% și suma de de 3.7 miliarde de dolari. O parte importantă a acestei sume a provenit exclusiv din vânzările de controllere Kinect. Profiturile aceluiași segment s-au dublat, crescând de la 370 de milioane de dolari în trimestrul 2 al anului 2009 la 680 de milioane în 2010.

Microsoft a anunțat și venituri de 20 de miliarde de dolari pe al doilea trimestru fiscal al anului 2011, o creștere cu 1 miliard față de aceeași perioadă a anului trecut. Din această sumă, profitul a fost cu 4% mai scăzut decât cel de anul trecut, 8.2 miliarde de dolari, versus 8.5 miliarde în 2010 Q2.

Alte cifre interesante sunt vânzările: 6.3 milioane de console Xbox 360 în perioada sărbătorilor și 8 milioane de controllere Kinect, provocând probabil destulă supărare la Sony și Nintendo. Veniturile din advertising via Bing au crescut și ele, cu 23%, în vreme ce divizia business a companiei a înregistrat o creștere de 33%, atingând venituri de 4 miliarde de dolari.

300 de milioane de licențe Windows 7 au fost vândute de la lansarea produsului, care acum rulează pe o cincime din toate PC-urile conectate la Internet. Succes pe toată linia pentru Microsoft, dar oare când vom afla și câte telefoane WP7 au fost vândute în ultimul trimestru?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×