"Bubă de bun augur" la Microsoft - rezultatele financiare pe trimestrul 2 scăpate pe Internet, totuși pozitive

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.238 ori
<b>"Bubă de bun augur" la Microsoft - rezultatele financiare pe trimestrul 2 scăpate pe Internet, totuși pozitive</b>Dacă Nokia a avut rezultate financiare dezamăgitoare pe ultimul trimestru, Microsoft a înregistrat nu doar o creștere financiară, ci a avut și un mod original de a-și prezenta rezultatele. Acestea au fost scăpate chiar pe site-ul Microsoft,...

Dacă Nokia a avut rezultate financiare dezamăgitoare pe ultimul trimestru, Microsoft a înregistrat nu doar o creștere financiară, ci a avut și un mod original de a-și prezenta rezultatele. Acestea au fost scăpate chiar pe site-ul Microsoft, printr-o eroare care le-a pus la dispoziția publicului mai devreme decât era programat.

Cea mai impresionantă creștere au înregistrat-o segmentul de divertisment și cel business al companiei din Redmond. Divizia de divertisment a avut mina de aur numită Xbox 360, plus faimosul Kinect, care le-au adus o creștere cu 55% și suma de de 3.7 miliarde de dolari. O parte importantă a acestei sume a provenit exclusiv din vânzările de controllere Kinect. Profiturile aceluiași segment s-au dublat, crescând de la 370 de milioane de dolari în trimestrul 2 al anului 2009 la 680 de milioane în 2010.

Microsoft a anunțat și venituri de 20 de miliarde de dolari pe al doilea trimestru fiscal al anului 2011, o creștere cu 1 miliard față de aceeași perioadă a anului trecut. Din această sumă, profitul a fost cu 4% mai scăzut decât cel de anul trecut, 8.2 miliarde de dolari, versus 8.5 miliarde în 2010 Q2.

Alte cifre interesante sunt vânzările: 6.3 milioane de console Xbox 360 în perioada sărbătorilor și 8 milioane de controllere Kinect, provocând probabil destulă supărare la Sony și Nintendo. Veniturile din advertising via Bing au crescut și ele, cu 23%, în vreme ce divizia business a companiei a înregistrat o creștere de 33%, atingând venituri de 4 miliarde de dolari.

300 de milioane de licențe Windows 7 au fost vândute de la lansarea produsului, care acum rulează pe o cincime din toate PC-urile conectate la Internet. Succes pe toată linia pentru Microsoft, dar oare când vom afla și câte telefoane WP7 au fost vândute în ultimul trimestru?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×