Nokia ar putea adopta Android sau mai probabil Windows Phone 7, după rezultatele slabe din ultimul trimestru

Autor:  | Publicat în:  Nokia 4.446 ori
<b>Nokia ar putea adopta Android sau mai probabil Windows Phone 7, după rezultatele slabe din ultimul trimestru</b>Orice fan Nokia trebuie să recunoască în acest punct ca șarada cu Symbian s-a terminat, iar MeeGo întârzie exagerat de mult, deci trebuie schimbat ceva radical la compania finlandeză. Mai ales că Nokia a anunțat astăzi rezultatele financiare pe...

Orice fan Nokia trebuie să recunoască în acest punct că șarada cu Symbian s-a terminat, iar MeeGo întârzie exagerat de mult, deci trebuie schimbat ceva radical la compania finlandeză. Mai ales că Nokia a anunțat astăzi rezultatele financiare pe ultimul trimestru (Q4 2010), iar acestea sunt dezamăgitoare în ceea ce privește segmentul smartphone. Ei bine, CEO-ul Stephen Elop pare a avea o soluție, care implică "o schimbare". WP7, Android?

Elop a anunțat că va trebui să așteptăm până la întâlnirea cu investitorii de pe 11 februarie pentru misterioasa decizie care va schimba viitorul producătorului finlandez. Oficialul a declarat că "Nokia are în continuare puncte forte, de care trebuie profitat și pe baza cărora se va construi strategia viitoare".

Stephen Elop a recunoscut că bătălia se dă acum la nivel de ecosisteme software și nu atât de mult între terminale, gadgeturi și ansambluri de componente hardware. Toate aceste declarații pot fi indicii cu privire la o posibilă adoptare a lui Windows Phone 7 sau poate Android pe viitoarele telefoane Nokia, dar să nu ne pripim...

Revenind la rezultatele financiare ale companiei pe trimestrul trecut, finlandezii au înregistrat al treilea trimestru consecutiv de scădere a profitului, de data aceasta cu 21%, de la 948 de milioane de euro la 745 milioane (Q4 2009 versus Q4 2010). Cota de piață a scăzut la 31%, de la 35% cu un an înainte, iar vânzările totale au atins 12.65 miliarde de euro.

Nokia a anunțat și schimbări la nivelul consiliului de directori, astfel că Lalita Gupte și Keijo Suila nu vor mai face parte din organizație. Menționăm că toate aceste vești vin după o săptămână turbulentă pentru Nokia: două telefoane au fost anulate în SUA (X7 și C5-03), Nokia N9 a fost anulat total (dar aflăm că va exista un N9-01), în vreme ce E7 întârzie și tableta MeeGo a finlandezilor a scăpat pe web.

întorcându-ne în trecut pentru a căuta indicii cu privire la noua direcție a celui mai mare producător de telefoane din lume descoperim postere false cu Nokia X6 rulând Android în Londra, aflăm că Nokia N900 este primul telefon non-Android (și nu numai) care a rulat Android 2.3 Gingerbread și menționăm că Nokia a colaborat cu Microsoft, implementând Windows pe netbook-ul Booklet 3G al finlandezilor. Oare Android sau WP7 va salva gigantul aflat în cădere liberă? Un bonus: Stephen Elop a fost un oficial al Microsoft!

(mulțumim Ionuț Bălan pentru pont)

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×