Ce este Bluetooth 5.0 şi care sunt avantajele sale (Video)

2.143 ori
<b>Ce este Bluetooth 5.0 şi care sunt avantajele sale (Video)</b>Probabil ați remarcat faptul că cele mai noi terminale din zona flagship de pe piață sosesc cu noul standard Bluetooth 5.0, tehnologie despre care Marques Brownlee ne vorbește mai multe astăzi prin intermediul clipului de mai jos. Aflăm așadar că noul

Aţi observat probabil că noile telefoane flagship, în frunte cu Galaxy S8 vin cu suport pentru Bluetooth 5.0. Sunt sigur că aveţi întrebări cu privire la această tehnologie şi avantajele sale, iar răspunsurile vin de la YouTuberul Marques Brownlee în clipul de mai jos.

Saltul de la Bluetooth 4.1 şi 4.2 la 5.0 indică în mod clar că avem o tehnologie deosebită. În primul rând conexiunea este de două ori mai rapidă faţă de predecesorul său, astfel că pairing-ul Bluetooth şi transferurile sunt mult mai rapide. Un alt plus este o acoperire de 4 ori mai mare. Astfel, Bluetooth 4.0 oferă o acoperire teoretică de 50 de metri în general şi 10 metri la interior. Bluetooth 5.0 ajunge la 200 metri la exterior şi 40 de metri în casă.

Bluetooth 5.0 are şi un throughput de 8 ori mai mare decât Bluetooth 4.0, ceea ce înseamnă că primim o lăţime de bandă mai mare şi aduce şi suportul de output audio către două headseturi Bluetooth spre exemplu. Sau două difuzoare Bluetooth, dacă vreţi. Rata crescută de transfer va fi utilă şi pentru soluţiile smart home şi Internet of Things, dar şi pentru beacon-uri şi geotargetting.

Experţii sunt convinşi că noua generaţie Bluetooth va creşte adopţia de beacon-uri. Şi că o menţiune secundară, Bluetooth a fost inventat de către Ericsson în 1994, dar a început să intre în mainstream în 1998 abia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×