Ce înseamnă şi ce este 3D Touch pe iPhone 6s şi iPhone 6s Plus? Jony Ive explică! (Video)

4.834 ori
<b>Ce înseamnă şi ce este 3D Touch pe iPhone 6s şi iPhone 6s Plus? Jony Ive explică! (Video)</b>Apple a trebuit să condenseze lansarea multor produse &icirc;n cadrul evenimentului de pe 9 septembrie, dar a găsit şi 10 minute să detalieze 3D Touch, noua modalitate de interacţiune de pe iPhone 6s şi 6s Plus. Această tehnologie reprezintă o...

Apple a trebuit să condenseze lansarea multor produse în cadrul evenimentului de pe 9 septembrie, dar a găsit şi 10 minute să detalieze 3D Touch, noua modalitate de interacţiune de pe iPhone 6s şi 6s Plus. Această tehnologie reprezintă o evoluţie a lui Force Touch de pe Apple Watch, care aduce noi gesturi de control.

Totul e explicat de Jony Ive în clipul de mai jos. Într-un interviu cu Bloomberg, oficialul Apple a explicat că firma din Cupertino a lucrat ani buni la această inovaţie. Până acum foloseam apăsări pe ecran şi swipe-uri pentru a naviga şi interacţiona cu interfaţa lui iOS. Acum avem două noi gesturi numite "peep" şi "pop". O apăsare uşoară pe un element de UI reprezintă funcţia "peep", care oferă o privire rapidă asupra unui mail de exemplu şi apoi exista si "Pop", care printr-o apăsare mai lungă va duce în conţinutul propriu zis.

3D Touch

Dacă vă aflaţi în homescreen, apăsaţi şi ţineţi apăsat pe iconul camerei veţi vedea opţiuni precum Selfie, Record Video, Slow Mo sau Photo. Această funcţie se aplică şi la interiorul aplicaţiilor. Senzori speciali capacitivi se afla în spatele acestei inovaţii. Ei sunt integraţi în structura ecranului Retina şi măsoară schimbările microscopice în distanţa dintre sticlă şi iluminarea de fundal.

Senzorii acestia şi cei touch oferă răspuns la apăsările utilizatorului. Apple a integrat şi un Taptic Engine, pentru a oferi un feedback special, diferit de cel al motorului de vibraţii specific telefoanelor. El oferă un răspuns cu oscilaţii de 10 ms la un tap uşor şi unul de 15 ms la cel mai puternic. Trebuie să recunosc că aceasta inovaţie e binevenită câtă vreme reduce numărul de apăsări pentru a accesa funcţiile de bază ale unor aplicaţii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×