Cea mai nouă generație de procesoare Intel pentru smartphone-uri se bate de la egal cu Nvidia, Qualcomm și Exynos

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.331 ori
<b>Cea mai nouă generație de procesoare Intel pentru smartphone-uri se bate de la egal cu Nvidia, Qualcomm și Exynos</b>Cel mai nou procesor Intel integrat pe telefoane mobile deja existente este Z2580 din seria Atom, care a fost supus la o analiză detaliată de către ABI Research. Testele s-au axat pe consumul de energie, dar și pe performanta măsurată cu ajutorul...

Cel mai nou procesor Intel integrat pe telefoane mobile deja existente este Z2580 din seria Atom, care a fost supus la o analiză detaliată de către ABI Research. Testele s-au axat pe consumul de energie, dar și pe performanta măsurată cu ajutorul benchmark-urilor.

Telefonul Lenovo K900 a fost folosit pentru testare, bazat fiind pe procesorul Intel Z2580. Acesta este cunoscut și drept Clover Trail+ și a făcut trecerea la o arhitectură bazată pe proces de producție de 22 nm. Acest SoC folosește un al doilea core x86 cu Hyper Threading, iar procesorul aduce cu sine și un GPU Power VR SGX544MP2, cu performanțe ridicate. El dublează resursele grafice ale lui Medfield și atinge o frecvență de 533 MHz.

La testul de procesor, cel Intel a fost foarte aproape ca punctaj de Exynos Octa de la Samsung și de Qualcomm Snapdragon 600, dar la consum soluția Intel le-a depășit pe celelalte două prin eficiența. Singurul test unde Z2580 a fost depășit a fost cel de captură video 1080p. Interesant e că singura variantă ca un rival să consume mai puțin a fost cea a lui Samsung Galaxy S4 în versiunea i377 și asta nu datorită lui Snapdragon 600, ci a unui procesor de imagine Fujitsu.

Vă dați seama cu câtă nerăbdare așteptam acum și varianta quad core a acestui CPU Intel...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×