CERF 2008, o dezamagire aproape totala

Autor:  | Publicat în:  Expozitii 1.748 ori
<b>CERF 2008, o dezamagire aproape totala</b>Zvonuri din 2007 anuntau ca editia CERF 2008 nu va mai exista si probabil ca asa ar fi trebuit sa se intample. Altfel nu am mai vazut un monopol al unei firme necunoscute de distribuire a computerelor si al celor de la Romtelecom plus o prezentare atat de...

Zvonuri din 2007 anuntau ca editia CERF 2008 nu va mai exista si probabil ca asa ar fi trebuit sa se intample. Altfel nu am mai vazut un monopol al unei firme necunoscute de distribuire a computerelor si al celor de la Romtelecom plus o prezentare atat de slaba a restului firmelor. Ce am remarcat? Cea mai mare plasma din lume, standul AROBS, LG Secret si arta digitala... Pentru alte sute de poze de la CERF 2008 aveti galeria urmatoare (click pe imagine).

Editia 2008 a sosit cu un pret exorbitant al spatiului de expozitie la standuri: 190 de euro pe metru patrat. E de inteles ca unii jucatori care doreau sa se afirme pe piata romana au dat bir cu fugitii, in vreme ce companiile mari s-au luptat pentru fiecare centimetru patrat. Am mentionat mai sus monopolul Romtelecom si Twister Computers, fara a folosi ghilimele. Din cate am vazut, nici o alta firma de marca din industria IT (distributie), Ultra Pro, Best Computers nu si-a facut aparitia, lasand totul in seama celor de la Twister.

RCS & RDS se afla pe harta expozitiei, fix langa standul Vodafone, dar nu a fost nici urma de proaspat ofertantul de servicii 4 play, dupa cum nici UPC nu s-a prezentat la apel, lasand "greul" dar placutul in seama celor de la Romtelecom. Nu ca standul acestora nu ar fi fost aratos... Ba chiar pot spune ca am putut admira cel mai original si placut privirii stand, facand reclama la servicii de telefonie mobila, fixa, ClickNet si Dolce.

Orange, Vodafone si Cosmote au dezamagit, incercand sa faca multe si reusind putine. Orange avea in prim plan un MacBook Air, la care te puteai juca pana ce te plictiseai si incepeai sa cauti un Asus Eee, in vreme ce Vodafone oferea mai degraba divertisment decat tehnologie prin intermediul monopostului McLaren si al fotbalului virtual. Cosmote si-a prezentat oferta (ironic in actualul context) sub forma unor vagoane de tren (sau cel putin asa ni s-a parut).

La Arobs am fost intampinati de o pleiada de terminale Mio si de aceleasi persoane primitoare care ne prezentau in premiera iPhone-ul la SIAB 2007. Am testat mult-asteptatul GPS Smailo si am vazut ce modele noi de E-Ten Glofiish ofera compania. In acelasi registru placut am vizitat si standul 115, unde am aflat ca arta digitala este (sau va fi) populara si in Romania si ne-am "jucat" cu un tablet destinat pictorilor digitali.

Apoi am descoperit compania Evolio si al sau terminal dual SIM, plus numeroase sisteme navigationale si... o politista draguta, care ne imbia sa admiram handseturile. Au existat si gafe, cum a fost cea de la standul LCP Systems, de asemenea intesat de Mio-uri, dintre care unul s-a "emotionat" la vederea noastra si i-a flickarit ecranul.

Inainte de a parasi showul IT&C am aruncat o privire asupra standurilor LG si Panasonic, aflate destul de aproape incat plasmele si TV-urile de ultimul tip sa se dueleze in pace. Panasonic avea un avantaj evident sub forma "celei mai mari plasme din lume" cu diagonala de 105 inch, plus promisiunea ca la anul vom vedea o plasma cu diagonala de 120 inch. In cele din urma am admirat superbul LG Secret si modelul Viewty, ascuns de domnisoare imbracate in rosu.

Numeroase companii si-au manifestat intentia de a nu mai participa la CERF 2008, daca se mai desfasoara in aceste conditii, in special la capitolul chirie per metru patrat si interes scazut al publicului. Dovada? Terasele goale, publicul deloc numeros, zone goale (unde ar fi trebuit sa se afle standuri) plus un personal de paza sub-sub-mediocru. Cu putin "noroc" o sa putem critica si CERF 2009, dar nu credem ca acesta va mai avea loc.

CERF 2008:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×