Fender produce căşti in ear mai nou şi păstrează abordarea de design a instrumentelor sale

1.341 ori
<b>Fender produce căşti in ear mai nou şi păstrează abordarea de design a instrumentelor sale</b>Cum cei de la Marshall au venit pe piață cu un smartphone destinat iubitorilor de muzică, iată că și producătorul Fender vine pe piață cu un nou produs, în afara obiectului de activitate aflat în prim-plan. Este vorba despre o pereche de căști cu preț de

Visul oricărui rocker în liceu este să aibă o chitară Fender Stratocaster, dacă se poate şi apoi să înfiinţeze o formaţie. Ei bine, dacă producătorii de amplificatoare Marshall mai nou produc telefoane, de ce nu se extindă şi Fender, în zona accesoriilor cel puţin? Azi luăm contact cu căştile Fender, pe care le admiram mai jos.

E vorba despre o pereche de căşti in ear şi pentru cei care sunt increduli, nu e vorba de o altă companie care doar a luat licenţa numelui Fender, ci chiar de accesorii produse de Fender. Şi preţul e pe măsură! Aceste „buds” costă 99 de dolari şi sunt destinate atât muzicienilor profesionişti, cât şi melomanilor de rând. Fender nu e primul producător de chitare care intră pe această piaţă, Gibson primind aportul celor de la Philips pentru a crea căşti.

Totuşi Fender a preferat să cumpere o altă companie pentru acest proiect, Aurisonics. În vreme ce chitarele lor sunt produse în California şi calibrate manual, căştile sunt realizate la Nashville cu o atenţie obsesivă la detalii. Aurisonics are avantajul tehnologiei DHT şi al faptului că a scanat mii de forme şi mărimi de urechi pentru a crea o formă ideală pentru căştile sale.

Rezultatul este un "bud" in ear care se potriveşte cu urechile a 95% dintre persoane. Accesoriul e realizat prin imprimare 3D, cu un finisaj ce pare lăcuit, tribut adus instrumentelor muzicale ale firmei. Producătorul de instrumente afirma că aceste căşti oferă muzica în cea mai pură formă a sa, cu răspuns de frecvenţă între 6 Hz şi 22 khZ şi sensibilitate 109 dB @ 1 mW pentru a elimina distorsiunile.

Varianta high end a căştilor ajunge şi la 500 de dolari (FXA7) şi poate fi folosită şi pe scena la concerte, ca in ear monitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×