CES 2015: Intel lansează generație a cincea a gamei Intel Core, expune Îmbunătățirile aduse de Broadwell

Autor:  | Publicat în:  Intel 700 ori
<b>CES 2015: Intel lansează generație a cincea a gamei Intel Core, expune Îmbunătățirile aduse de Broadwell</b>Intel a lansat la CES 2015 a cincea generație de procesoare Intel Core, expunând și avantajele SoC-ului pentru tablete Cherry Trail. Construită pe un proces de 14 nm, această generație aduce performante superioare, dar și un consum redus. &nbsp;...

Intel a lansat la CES 2015 a cincea generație de procesoare Intel Core, expunând și avantajele SoC-ului pentru tablete Cherry Trail. Construită pe un proces de 14 nm, această generație aduce performante superioare, dar și un consum redus.

Chipseturile primesc aportul tehnologiilor Intel RealSense, Intel Wireless Display (Intel WiDi) și al asistentei vocale. La baza acestor procesoare Intel sta microarhitectura Broadwell, care aduce suport pentru o gamă variată de terminale. Asfel, noul Intel Core poate fi găsit atât pe ultrabook-uri, cât și notebookuri, sisteme 2 în 1, Chromebook-uri, PC-uri All în One și mini PC-uri.

Gama Intel Core de generație a cincea include 14 noi procesoare pentru consumatori și segmentul business, printre care 10 noi procesoare de 15 W cu Intel HD Graphics și 4 modele de 28 W, cu Intel Iris Graphics. în ce privește Cherry Trail, nouă generație de procesoare 64 bit pentru tablete aduce grafică Intel Generation 8-LP, consum redus și performanță excelentă. în plus este oferit și suport LTE Categoria 6 cu ajutorul platformei Intel XMM 726x.

Ca un punct de reper, aflați că generația a cincea Intel Core aduce cu aproximativ 1.5 ore de baterie mai mult decât generația 4 (Seria U). Performanța grafică este de până la 12 ori crescută față de un PC de vârf cumpărat cu 4-5 ani în urmă. Nouă gama include atât modele Core i3, cât și Core i5, i5 vPro, i7 și i7 vPro, plus Intel Pentium și Celeron.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×