HTC anunţă o alianţă VR, cu capital disponibil de 10 miliarde de dolari

1.071 ori
<b>HTC anunţă o alianţă VR, cu capital disponibil de 10 miliarde de dolari</b>Aflăm astăzi faptul că producătorul taiwanez HTC a pus la cale o alianță denumită Virtual Reality Venture Capital Alliance, aceasta urmând a fi compusă din toate entitățile ce dezvoltă produse VR (Virtual Reality). Aparent, există și un capital de 10

HTC şi-a pariat viitorul pe tehnologia VR şi ca atare nu ne miră să vedem că investesc tot mai mult în acest segment. Mai mult decât atât, compania a devenit membru fondator pentru o Alianţă destinată entităţilor ce se ocupă cu astfel de produse. Pe numele său Virtual Reality Venture Capital Alliance, entitatea a fost anunţată la evenimentul MWC Shanghai.

Alianţa va include 30 de companii dispuse să investească în VR şi va beneficia de un capital de 10 miliarde de dolari. Banii se vor duce spre idei revoluţionare şi startupuri, toate axate pe VR, augmented reality şi tehnologii similare. Pe lângă HTC Vive, fondatorii includ Immersion Ventures, The VR Fund sau Colopl VR Fund, iar preşedintele grupării este Alvin Wang Graylin, care conduce şi secţiunea VR de la HTC China.

VRVCA se va întâlni de 6 ori pe an, la birourile din Beijing şi San Francisco, iar startupurile îşi vor putea etala ideile la aceste întâlniri. Se pare că orice firmă care produce content pentru VR, tehnologii asociate, platforme şi hardware pot participa la pitch-uri. HTC punea în funcţiune în primăvară şi un Vive X accelerator, un concept de accelerare a dezvoltării unui startup VR, cu fonduri totale de 100 de milioane de dolari oferite.

Viitorul sună interesant în zona realităţii virtuale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×