China ar urma să fie motorul creşterii segmentului smartphone în acest an, în frunte cu Lenovo, Huawei şi Oppo

Autor:  | Publicat în:  Statistici 760 ori
<b>China ar urma să fie motorul creşterii segmentului smartphone în acest an, în frunte cu Lenovo, Huawei şi Oppo</b>&Icirc;n ciuda faptului că piaţa tabletelor e &icirc;n declin, cea smartphone sta destul de bine, deşi evoluţia sa a &icirc;ncetinit &icirc;n ultimii ani. O analiză a celor de la TrendForce dezvăluie că &icirc;n 2016 piaţa smartphone ar urma să...

În ciuda faptului că piaţa tabletelor e în declin, cea smartphone sta destul de bine, deşi evoluţia sa a încetinit în ultimii ani. O analiză a celor de la TrendForce dezvăluie că în 2016 piaţa smartphone ar urma să crească cu 5.7%, dar piaţa din China ar urma să dirijeze evoluţia segmentului.

China va înregistra o creştere de până la 15.6%, conform aceluiaşi studiu, datorită companiilor locale foarte prolifice. Lenovo iese în evidenţă în aceste predicţii, iar după fuziunea completă cu Motorola ar urma să crească cu 21.4% în acest an. Huawei între timp vine după un an 2015 excelent, cu peste 100 de milioane de modele livrate.

China ar urma să fie motorul creşterii segmentului smartphone în acest an, în frunte cu Lenovo, Huawei şi Oppo

Compania va înregistra o creştere de vânzări în 2016 de 16.7%, ajungând la 130 de milioane de unităţi. Oppo şi Vivo ar fi atins împreună aproape 100 de milioane de unităţi anul trecut, iar în acest an ţinta este de 110 milioane. Xiaomi a pariat pe piaţa din India între timp şi se va mulţumi cu o creştere de 12.5% în acest an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×