China lansează COS: sistem de operare aprobat de guvern

Autor:  | Publicat în:  COS 897 ori
<b>China lansează COS: sistem de operare aprobat de guvern</b>Asia e cunoscută mai degrabă pentru cosplay decât pentru sisteme noi de operare, dar de azi ar putea fi faimoasă pentru COS, un OS din China. După cum probabil ați ghicit numele său înseamnă China Operating System, deci deloc inspirat. &nbsp; Nu...

Asia e cunoscută mai degrabă pentru cosplay decât pentru sisteme noi de operare, dar de azi ar putea fi faimoasă pentru COS, un OS din China. După cum probabil ați ghicit numele său înseamnă China Operating System, deci deloc inspirat.

Nu e prima oară când autoritățile chineze încearcă ceva de gen, inițiativa OPhone și ecosistemul său asociat eșuând cu ani în urmă. Compania Shanghai Liantong a colaborat cu Institutul de Software al Academiei Chineze pentru dezvoltarea lui COS. Aparent HTC susține proiectul, care se bazează pe cod open source și Linux.

C.O.S. - China Operating System

Aparent acest software ar fi dezvoltat complet independent de orice altă platforma existentă. Dorința Chinei este de a rupe monopolul sistemelor de operare din țări străine. în plus, prin intermediul lui COS se va oferi o localizare mai bună a serviciilor cloud, monetizării și inputului în limba locală.

Din câte vedem până acum COS aduce destul de mult cu Android și aflăm că el va sosi pe telefoane, tablete, PC-uri și set top box-uri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×