Chris DiBona: Android nu are nevoie de software de tip antivirus

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii Telefoane 1.674 ori
<b>Chris DiBona: Android nu are nevoie de software de tip antivirus</b>Sistemul de operare mobil dezvoltat de către Google este criticat pentru calitatea aplicațiilor din Android Market și de multe ori s-a spus că pe acolo își fac veacul o serie de aplicații de tip malware. Au apărut și aplicații cu rol de...

Sistemul de operare mobil dezvoltat de către Google este criticat pentru calitatea aplicațiilor din Android Market și de multe ori s-a spus că pe acolo își fac veacul o serie de aplicații de tip malware. Au apărut și aplicații cu rol de antivirus. Cele mai cunoscute sunt cele de la Kaspersky, Symantec, Bitdefender. Unele dintre ele sunt gratuite, altele cu plată.

Chris DiBona

Uite că acum avem o poziție oficială de la Chris DiBona - Program Manager la echipa Google Open Source Software. DiBona spune că Android, iOS și BlackBerry OS sunt invulnerabile și că nu este nevoie de software de tip antivirus.

El spune că dacă o companie indică existența unor vulnerabilități și recomandă o soluție, este mai degrabă opera unui șarlatan sau a unui scammer. Spune chiar pentru cei care au dezvoltat aplicații antivirus că ar trebui să le fie rușine de ce au făcut.

Recomandare oficială este să nu plătiți în Android Market pentru un antivirus și chiar să nu instalați niciun soft de gen.

Oare așa să fie?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×