Company Reports: Apple deține 77% din profitul obținut În domeniul smartphone-urilor

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 658 ori
<b>Company Reports: Apple deține 77% din profitul obținut În domeniul smartphone-urilor</b>Rezultatele Apple în Q2 2012 au fost sub așteptări dacă ne uităm la numărul de smartphone-uri și tablete comercializate. Au reușit să adune doar 6% din total, dar potrivit unui studiu al Company Reports au adunat 77% din profiturile pe trimestrul...

Rezultatele Apple în Q2 2012 au fost sub așteptări dacă ne uităm la numărul de smartphone-uri și tablete comercializate. Au reușit să adune doar 6% din total, dar potrivit unui studiu al Company Reports au adunat 77% din profiturile pe trimestrul respectiv.

Samsung care a vândut de două ori mai mult nu a reușit să impresioneze deloc și la profit. Și în contextul în care au comercializat peste 50 de milioane de smartphone-uri. Ei nu stau la fel de bine în ce privește tabletele, unde Apple face legea cu peste 50% market share.

iPhone 4S & iPad au un preț mare față de cel de producție, mai vine și App Store cu peste 625.000 de aplicații, deși am citit un raport cum că vreo 400.000 din ele nu au fost descărcate nici măcar o singură dată.

Apple reușește să impresioneze într-un context nefavorabil:

  • nu au lansat noul iPhone / iPhone 5;
  • au doar un singur smartphone de top - iPhone 4S și o singură tabletă la vânzăre - noul iPad. iPad în varianta de 16 GB Wi-Fi și iPhone 4 de 8 GB nu le-aș bagă așa în seamă, nu cred că ele sunt vârful vânzărilor și cota deținută este redusă;
  • iPhone 4S a fost lansat în 2011, dar tot s-au vândut peste 25 de milioane unități / trimestru, Samsung abia ce a strâns 10 milioane în aprox. 2 luni pentru Galaxy S III, proaspăt adus la început de iunie și în țara noastră. 

Mai este și un alt studiu al Canaccord Genuity care spune că Apple ar deține 71% și nu 77% cum spune Company Raports. Demn de semnalat că procentul estimat se menține peste 70% în contextul mai sus enunțat.

Company Reports: Apple deține 77% din profitul obținut În domeniul smartphone-urilor

Nokia observați că este pe minus cu o cotă de piață de 21%. Mai rar să ajungi a fi cu - % deși market share-ul său este de peste 3 ori peste cel al Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×