Conectivitatea 5G ajunge în România; Telekom România şi Ericsson prezintă o demonstraţie live a tehnologiei 5G

2.721 ori
<b>Conectivitatea 5G ajunge în România; Telekom România şi Ericsson prezintă o demonstraţie live a tehnologiei 5G</b>Cu pași repezi ne apropiem de debutul comercial al tehnologiei 4G, debut ce este programat pentru anul 2020. Până atunci au loc numeroase teste de implementare a tehnologiei, unul similar având loc de curând pe plan local unde Telekom România și

Ne apropiem de momentul debutului tehnologiei 5G, care ar trebui să ajungă în mainstream în 2020. Între timp au început demonstraţiile şi prezentările acestei tehnologii, inclusiv în România. Telekom România şi Ericsson au prezentat o demonstraţie a acestei tehnologii astăzi, la Bucureşti.

Telekom Romania 5G

Premiera e cu atât mai importantă, cu cât este şi prima demonstraţie a capacităţilor tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est. La acest eveniment au fost atinse viteze de până la 24 Gbps, cu ajutorul unei platforme de teste prototip. Au fost prezentate şi aplicaţii bazate pe acest tip de conectivitate şi anume soluţii de robotică in cloud şi soluţii de tip smart city.

Telekom Romania 5G

La eveniment au participat oficiali de stat şi presa, având ocazia să ia contact cu conexiunea de generaţie a cincea. Au fost prezentate teste de viteză, latenţă şi directivitate de radiaţie controlată (beam forming), cu viteze agregate de până la 24 Gbps, adică de peste 60 de ori mai mari decât cea mai mare viteză comercială locală 4G.

Telekom Romania 5G

Latenţa a fost de jumătate din ceea ce vedem în reţelele actuale. Tehnologia 5G va fi importantă pentru sistemele Internet of Things, aplicaţiile Machine to Machine, automobilele inteligente şi autonome şi alte sisteme de viitor. Transportul, electronicele şi electrocasnicele vor fi influenţate vital de această evoluţie. Evident vom avea de câștigat și pe partea de streaming 4K și HDR.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×