Huawei afirmă că ar fi depăşit Apple la vânzările globale în decembrie anul trecut

1.990 ori
<b>Huawei afirmă că ar fi depăşit Apple la vânzările globale în decembrie anul trecut</b>Prin intermediul lui Allen Wang, directorul Huawei India, pe secţiunea Product Center, aflăm astăzi faptul că Huawei ar fi depășit Apple la vânzările globale de smartphone-uri în luna decembrie a anului trecut. Din păcate nu avem cifre exacte care să

Huawei şi-a propus în ultimii ani să ajungă cel mai mare producător smartphone din lume, depăşind Samsung şi Apple. Până atunci mai are şi dueluri interne, cu Oppo şi Vivo care merg tot mai bine. Totuşi o performanţă mai puţin cunoscută a fost dezvăluită recent şi anume că Huawei ar fi depășit Apple în vânzări globale în decembrie 2016.

Chiar Huawei face această afirmaţie, declarând că a depăşit Apple la finalul anului trecut. Informaţia provine de la directorul Huawei India, pe secţiunea Product Center, Allen Wang. Din păcate nu avem şi cifre de vânzări pentru acea perioadă, ci doar pentru trimestre sau perioade mai lungi. Allen Wang a afirmat şi că Huawei a atins o cotă de piaţă de 13.2% în ultima lună a anului trecut.

Apple între timp a fost la cota de 12% în acea perioadă. 139 de milioane de smartphone-uri au fost livrate de Huawei pe parcursul anului trecut. Mai mult decât atât, Wang e convins că Huawei a depăşit şi Samsung, dar doar pe unele pieţe, care totuşi nu au fost menţionate. În plus, brandul Honor ar fi devenit numărul unu la vânzări online globale. Privim cu precauţie afirmaţiile, în lipsa unor cifre clare şi comparative.

Huawei a avut un an 2016 excelent, fiind producătorul de smartphone-uri Android cu cel mai mare profit în trimestrul 3 al anului trecut. 2017 ne va arăta dacă trendurile ascendente continuă, deşi va fi greu, cu Oppo şi Vivo la turaţie maximă şi Apple pregătind ultra aşteptatul iPhone 8.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×