Conexiune Broadband fara fir in Romania, din aprilie!

1.499 ori
<b>Conexiune Broadband fara fir in Romania, din aprilie!</b>Tehnologia conectivitatii broadband fara fir WiMAX a ajuns pe teritoriul tarii noastre si 2 licente pentru acest serviciu vor fi scoase la licitatie in urmatoarele 2 luni. Ramane de vazut care vor fi companiile implicate in aceasta licitatie extrem de...

Tehnologia conectivitatii broadband fara fir WiMAX a ajuns pe teritoriul tarii noastre si 2 licente pentru acest serviciu vor fi scoase la licitatie in urmatoarele 2 luni. Ramane de vazut care vor fi companiile implicate in aceasta licitatie extrem de importanta.

In cazul WiMAX nu se va proceda la fel in cazul 3G unde licentele s-au acordat prin selectie comparativa, de data aceasta facandu-se o selectie competitiva. Vor mai fi licitatii si pentru 4 licente regionale si zeci de licente locale, toate bazate pe tehnologia WiMAX. Astfel se poate evita o situatie in care aceasta tehnologie sa fie achizionatata de o companie care nu o va folosi la maxim. Selectia competitiva face diferenta intre licitanti prin pret, in timp ce selectia comparativa foloseste numeroase date cum ar fi acoperirea, investitiile sau numarul de clienti.

WiMAX este solutia ideala pentru implementarea conexiunii la internet in zone rurale, in conditiile in care exista deja 1.200.000 de conexiuni broadband in Romania si o rata de penetrare de 5.5%. Aceasta va deveni de 10% in 2007 si astfel ne vom putea apropia de media europeana de 14.1%. WiMAX este inca in teste in numeroase tari, iar in SUA s-au investit 3 miliarde de dolari pentru constructia unei retele wireless bazata pe aceasta tehnologie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×