Cosmote spera ca 2007 sa fie primul an incheiat pe profit

1.261 ori
<b>Cosmote spera ca 2007 sa fie primul an incheiat pe profit</b>Afacerea nou-venitului pe piata telefoniei mobile romanesti, Cosmote, pare la o prima vedere o afacere de succes, avand 1.23 milioane de clientii si venituri de 43.8 milioane de euro. Lucrurile stau mai rau decat par, daca luam in calcul si pierderile...

Afacerea nou-venitului pe piata telefoniei mobile romanesti, Cosmote, pare la o prima vedere o afacere de succes, avand 1.23 milioane de clientii si venituri de 43.8 milioane de euro. Lucrurile stau mai rau decat par, daca luam in calcul si pierderile companiei.

Cifrele de mai sus nu inseamna nimic, daca luam in considerare ca firma Cosmote are pierderi de 65.7 milioane de euro. Din toate filialele firmei elene, cea din Romania este singura cu pierderi, celelalte inregistrand cresteri ale cifrelor de afaceri. Desi cifra de afaceri a Cosmote Romania a crescut de 5 ori din 2005 (8 milioane de euro) pana in 2006 (43.8 milioane de euro), tragand linie vom observa ca firma are pierderi mari.

Totusi Cosmote Romania a atras 556.000 de clienti in ultimul trimestru al anului 2006, ajungand la 7% cota de piata. 95% din romani au acces la reteaua Cosmote, iar acoperirea retelei se ridica la 72% din teritorul national. Aceste cifre au fost atinse datorita investitiilor de 220 de milioane de euro ale companiei-mama din Grecia. O miscare importanta a Cosmote a fost cumpararea grupului Germanos, care a inregistrat la randul sau venituri de 251.7 milioane de euro in al patrulea trimestru din 2006, nefiind totusi inclus in rapoartele prezentate mai sus.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×