Cum afli dacă telefonul tău Android oferă suport pentru actualizările Seamless (multi partiţie)

1.662 ori
<b>Cum afli dacă telefonul tău Android oferă suport pentru actualizările Seamless (multi partiţie)</b>În urmă cu doar câteva zile am aflat faptul că seriile de terminale Xperia XA2 și Xperia XZ2 oferă așa-numitele actualizări seamless (multi-partiție). Ce înseamnă asta este că telefonul își împarte memoria în două partiții, prima dintre acestea

Scriam zilele trecute că Sony Xperia XZ2 şi telefoanele Xperia XA2 beneficiază de o funcţie pe care nu prea o găsiţi pe alte telefoane cu ştaif la ora actuală. E vorba despre acele "Seamless Updates", care au debutat odată cu Android Nougat, dar nu au fost puse în aplicare până acum decât pe seria Pixel. Cum aflaţi dacă aveţi această funcţie activată descoperiţi mai jos.

Seamless update

În primul rând să vă reamintesc despre ce e vorba: prin Seamless System Update telefonul se împarte în două partiţii, A şi B. Pe prima va fi ţinut OS-ul cel vechi, iar pe a doua se descarcă şi instalează în fundal versiunea nouă de OS. Astfel, dacă ceva nu merge bine, reveniţi la versiunea originală de software. De asemenea nu mai trebuie să staţi să aşteptaţi ca telefonul să efectueze actualizarea cu ecranul oprit, pentru că totul se întâmplă în fundal.

Seamless Update

Dacă Xperia XA2 şi XZ2 au această funcţionalitate, aflăm acum că funcţia se găseşte şi pe Essential Phone, Motorola Moto Z2 Force şi Xiaomi Mi A1. Dacă vreţi să aflaţi în ce măsură telefonul vostru suportă această abordarea multi partiție, trebuie să scrieţi următoarea comandă în ADB Shell: "getprop ro.boot.slot_suffix". Dacă nu vedeţi nici un rezultat, atunci nu aveţi sistem de partiţie A/B.

Dacă e afişat un cod precum "_a" sau "_b", e clar că avem Seamless Update. Puteţi verifica şi "getprop ro.build.ab_update", care oferă rezultatul "True" dacă există partiţii duale aici. Sau, există aplicaţia Treble Check, în Play Store, care vă ajută la aceeaşi detecţie. Am găsit şi un dezavantaj pentru sistem: mănâncă din stocarea internă a device-ului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×