Aplicaţiile Android instalate din APK-uri vor primi verificări offline de securitate şi actualizări în curând

1.387 ori
<b>Aplicaţiile Android instalate din APK-uri vor primi verificări offline de securitate şi actualizări în curând</b>Cu scopul de a ține toate aplicațiile la zi, inclusiv pe cele instalate sub formă de pachete .apk descărcate de pe terțe site-uri, Google vine cu o propunere interesantă. Marele G dorește implementarea unei secțiuni de metadata asupra

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar în anumite ţări în care Internetul nu e nici pe departe aşa rapid ca la noi, multă lume recurge la instalarea de aplicaţii Android sub formă de APK-uri luate de pe unele site-uri third party şi nu din Play Store. Problema e că unele aplicaţii de genul pot fi pline de malware, dar Google propune acum o soluţie.

Google va adăuga o secţiune de metadata de securitate în APK-urile care sunt partajate în afara lui Play Store, care cresc securitatea aplicaţiilor şi oferă şi posibilitate de actualizare ulterioară. Aplicaţiile vor putea fi verificate de Google chiar şi când sunt instalate offline. Imediat cum intră respectivul terminal pe Internet, aplicaţiile respective vor fi adăugate în library-ul din Google Play al utilizatorului şi vor primi actualizări la zi.

Se va crea astfel o reţea de aplicaţii offline autorizate de Google Play, ceea ce va fi benefic în special la nivelul jocurilor. În general gamerii sunt vânători de APK-uri pentru jocurile încă nelansate la ei în regiune sau care nu le merg pe telefon. De aici pot apărea şi virusări, dar Google vrea să rezolve această problemă. E drept că soluţia Marelui G implică şi creşterea spaţiului ocupat de APK-uri, pentru a acoperi acel element de securitate.

Dezvoltatorii vor avea noi canale de distribuţie pentru aplicaţiile şi jocurile lor şi nu se vor confrunta cu vreo schimbare de reguli şi reglementări.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×