Cum ar arăta harta lumii dacă țările ar fi la fel de mari ca numărul de utilizatori online

Autor:  | Publicat în:  Studii 1.135 ori
<b>Cum ar arăta harta lumii dacă țările ar fi la fel de mari ca numărul de utilizatori online</b>Pe fondul descoperirii recente că suntem peste 6 milioane de utilizatori Facebook în România, vedem o hartă foarte interesantă legată de rata de penetrare a Internetului la nivel global. Principiul acestei hărți e simplu: cum ar arăta harta lumii...

Pe fondul descoperirii recente că suntem peste 6 milioane de utilizatori Facebook în România, vedem o hartă foarte interesantă legată de rata de penetrare a Internetului la nivel global. Principiul acestei hărți e simplu: cum ar arăta harta lumii dacă țările ar fi la fel de mari ca populațiile lor online?

Internetul pe care îl vedem în fiecare zi e doar o mică parte din ansamblul global al webului. Hărțile pe care le vedeți aici fac parte din proiectul Information Geographies de la Oxford Internet Institute. Există două straturi de informație aici: mărimea populațiilor online după țară și procentajul total al populației care e prezent pe Internet, reprezentat sub formă de culori.

Cum ar arăta harta lumii dacă țările ar fi la fel de mari ca numărul de utilizatori online

Observați că deși Canada are un teritoriu vast și o populație relativ mică, ea are o culoare puternică pe hartă, deoarece peste 80% dintre canadieni sunt online. La popul opus, China are o populație uriașă, de peste 1.5 miliarde de oameni, dar mai mult de jumătate dintre aceștia nu sunt pe web. India și Indonezia sunt în aceeași situație, dar aici rămâne și loc de creștere pentru Internet.

Aflați că țările cu cele mai multe persoane pe Internet sunt Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Qatar și Canada, plus foarte multe natiuni din Europa. Totuși cele mai accelerate creșteri au loc în Asia și Africa, care sunt în plină dezvoltare la acest capitol.

România este la un nivel mediu în ceea ce privește procentul de penetrare al internetului, cota fiind estimată la 40 - 60 procente, iar populația cu acces la internet e în jur de 10 milioane. De remarcat faptul că aceste cifre redau situația din 2011!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×