Orange România testează în premieră viteze mobile de 1 Gbps și aduce acoperire extinsă în perioada concediilor

2.444 ori
<b>Orange România testează în premieră viteze mobile de 1 Gbps și aduce acoperire extinsă în perioada concediilor</b>În cadrul unui eveniment desfășurat în această dimineață, Orange România a testat în premieră viteze de download mobil de până la 1 Gbps, lucru posibil prin folosirea simultană a spectrului din mai multe frecvențe alături de un dispozitiv prototip Huawei

Chiar azi dimineață în cadrul unui eveniment de presă, operatorul Orange România a testat în premieră pentru România, viteze de internet mobil de până la 1 Gbps. Acest test ce prefigurează viitorul în divertisment și nu doar atât, a fost posibil prin utilizarea simultană a spectrului din mai multe frecvențe, folosindu-se o rețea locală modernizată alături de un terminal prototip dezvoltat de către Huawei.

Viteza internet ORANGE

După cum se poate vedea și în captura de mai sus, în cadrul acestui test a fost atinsă viteza de 1 Gbps la download, viteză care pe viitor vor permite streaming-ul de conținut video 4K pe mobil, dar și pentru numeroase servicii Internet of Things ce vor fi dezvoltate în următorii ani. De asemenea, Orange anunță astăzi extinderea acoperirii în perioada concediilor pentru cei care aleg să călătorească în țară cu mașina sau trenul.

Infografic Orange

Astfel, pe rutele A1 (București - Pitești), A2 (București - Constanța), A3 (București - Ploiești), DN1 (București - Brașov) și DN39 (Constanța - Vama Veche), Orange va oferi acoperire extinsă și viteze superioare la net. Pentru cei care aleg călătoria cu trenul, va fi oferit acces 4G în anumite garnituri care leagă Bucureștiul de Constanța și Brașov. 

Infografic Orange

Nu în ultimul rând, Orange ne prezintă un infografic interesant cu privire la acoperirea 4G și gradul de utilizare al acestui tip de conexiune de către utilizatori. Descoperim că rețeaua 4G oferă o acoperire urbană de 96%, fiind prezentă în 4800 localități, iar la nivel național fiind vorba despre o acoperire de 72%. Cei mai matinali utilizatori 4G se pare că sunt cei din Sălaj și Neamț, în timp ce utilizatorii nocturni sunt prezenți în Mehedinți.

Cel mai folosit tip de dispozitiv 4G este smartphone-ul (71%), iar un alt detaliu interesant prezent aici este acela că 45% din traficul 4G este înregistrat pentru streaming-ul de materiale video. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×