Bateria care rezistă o eternitate a fost creată din greșeală la Universitatea din Irvine, California

2.382 ori
<b>Bateria care rezistă o eternitate a fost creată din greșeală la Universitatea din Irvine, California</b>La Universitatea din Irvine, California, o echipă de cercetători a creat din greșeală bateria ce rezistă o eternitate. Este vorba despre un setup ceva mai diferit, unul bazat pe nano-fire din aur, un material a cărui suprafața întinsă permite stocarea și

Bateria este unul dintre factorii cheie la orice smartphone, tabletă sau produs electronic, componentă care la un moment dat sau altul ajunge să nu mai dea randament. Acest lucru se întâmplă datorită numeroaselor cicluri de încărcare ce fac ca bateria să nu mai stocheze atât de bine energia ca altă dată, energie care se epuizează ulterior foarte rapid.

Dar acest lucru ar putea fi curând de domeniul trecutului, și asta datorită unei tehnologii ce a fost descoperită din greșeală la Universitatea din Irvine, California. O echipă de cercetători a creat o tehnologie inedită bazată pe nano-fire din aur, material de câteva sute de ori mai subțire decât firul de păr uman, unul ce suportă stocarea și transferul electronilor.

Aflăm că după mai bine de 200.000 cicluri de încărcare, bateria creată nu a dat semne de ‘oboseală’, nefiind prezente pierderi ale capacității sau a puterii. Astfel, această tehnologie ar putea contribui serios la dezvoltarea unor baterii care să reziste o eternitate, și totodată reduce costurile de dezvoltare a unor noi baterii înlocuitoare.

Tehnologia de față și-ar putea face prezența pe smartphone-urile nostre, pe laptop-uri, dar și la bordul automobilelor electrice la un moment dat. 

Mulțumim pentru pont lui Deio!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×