Cum e să lucrezi într-o fabrică de iPhone-uri din China: 12 ore de muncă pe zi, dormit într-o cameră comună

3.388 ori
<b>Cum e să lucrezi într-o fabrică de iPhone-uri din China: 12 ore de muncă pe zi, dormit într-o cameră comună</b>Dacă v-ați întrebat cum este să lucrezi într-o fabrică producătoare de iPhone-uri, iată că răspunsul vine astăzi prin intermediul unui reportaj din partea lui Dejian Zeng. Acesta s-a infiltrat într-o fabrică parteneră Apple unde a rezistat timp de 6

Mega reportajul zilei vine din China, acolo unde un student s-a infiltrat într-o fabrică de iPhone-uri pentru a vedea care sunt condiţiile reale acolo. Numele temerarului este Dejian Zeng şi el a rezistat 6 săptămâni la regimul intens de muncă.

Programul începea la 19:30 şi dura 12 ore, cu tot cu mese şi pauze, iar practic angajatul trebuia să introducă un singur şurub în spatele unui smartphone şi să repete acţiunea de mii de ori. De-a lungul zilei angajaţii dorm într-o singură cameră la comun şi apoi seara începe iar munca. Acesta e programul într-o fabrică de lângă Shanghai, China, sau cel puţin aşa era vara trecută.

Sute de mii de muncitori din China îşi duc viaţa astfel, sau poate chiar mai rău. Zeng e un student la Universitatea din New York şi s-a angajat la fabrică pentru a realiza un proiect special pe timp de vară. Fabrica aparţine celor de la Pegatron, iar tânărul a primit 450 de dolari salariu şi cazare pentru o lună de muncă. El dormea cu alţi 7 oameni într-o cameră şi în timpul muncii nu avea voie să asculte muzică sau chiar să vorbească cu colegii.

Zeng a menţionat în reportaj şi că mâncarea nu era chiar de bună calitate, mai ales puiul, care era un fel de "mystery meat". Cine vrea să se distreze în timpul liber şi cine vrea să acceze WiFi-ul de pe telefon trebuie să dea click pe o reclamă, să descarce aplicaţii pentru a obţine bănuţi virtuali. 24 de ore de WiFi înseamnă 20 de bănuţi. Sună ca un episod din "Black Mirror", dar e cât se poate de real.

Găsiţi aici acest reportaj fascinant, care încă o dată ne confirmă că iPhone-urile noastre au ca ingredient principal sudoarea şi sângele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×