Cutremurul din Taiwan afectează TSMC, iar Apple şi Huawei au de suferit de pe urma problemelor furnizorilor

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.027 ori
<b>Cutremurul din Taiwan afectează TSMC, iar Apple şi Huawei au de suferit de pe urma problemelor furnizorilor</b>Sunt sigur că aţi auzit la ştiri de cutremurul din Taiwan, cu magnitudinea de 6.7 grade, care a lovit &icirc;n plin tara insulara. Pe l&acirc;ngă pagubele uriaşe şi victimele, există şi probleme cu producătorii locali de componente şi furnizori,...

Sunt sigur că aţi auzit la ştiri de cutremurul din Taiwan, cu magnitudinea de 6.7 grade, care a lovit în plin tara insulara. Pe lângă pagubele uriaşe şi victimele, există şi probleme cu producătorii locali de componente şi furnizori, afectând implicit şi giganţi că Apple sau Huawei.

Fabrica TSMC care produce chipseturi pentru Apple a suferit impactul cutremurului, ca şi producătorul de panouri pentru display Innolux. Influenţa asupra stocurilor de produse Apple ar trebui să se resimtă la vară conform experţilor. Sunt afectate şi fabricile MediaTek, dar şi producţia de CPU-uri HiSilicon Kirin pentru Huawei, se pare. Nu e exclus să vedem un număr limitat de modele flagship Huawei dacă nu există o soluţie de rezervă.

Revenind la Apple, în special producţia chipsetului Apple A9 ar avea de suferit.  Acesta era realizat la nivelul a 37 de milioane de unităţi la nivel trimestrial, Samsung şi TSMC împărţind greul producţiei. Taiwanezii vor avea nevoie de 2-3 zile de recalibrare a aparatelor şi reparaţii pentru a reveni la producţia full, iar Apple ar putea creşte cererea faţă de Samsung pentru a compensa.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×