De ce a portat Apple Safari pe PC?

710 ori
<b>De ce a portat Apple Safari pe PC?</b>Intrebarea este justificata, in special daca privim competitia dintre Microsoft si Apple, drept ceea ce este - semi-colaborare fatisa, dar o competitie acerba la capitolul softuri. Probabil anuntul saptamanii trecute a fost faptul ca browserul Safari va...

Intrebarea este justificata, in special daca privim competitia dintre Microsoft si Apple, drept ceea ce este - semi-colaborare fatisa, dar o competitie acerba la capitolul softuri.

Probabil anuntul saptamanii trecute a fost faptul ca browserul Safari va functiona si pe PC. Se pare ca Steve Jobs doreste sa reporneasca razboiul browserelor, la care am asistat in anii '90. Internet Explorer a ucis Netscape atunci, Firefox a preluat puterea de la IE, daca nu in procente de piata, cel putin in preferintele utilizatorilor. Nici Jobs nu a spus foarte clar care sunt motivele acestei decizii, afirmand doar ca ar fi grozav sa mareasca segmentul de piata caruia i se adreseaza Safari.

Putem gasi o explicatie daca asociem si celebrul terminal iPhone cu intreaga poveste. Telefonul va rula Safari, dar nu toti developerii de softuri pentru celebrul terminal vor folosi combinatia Mac-Safari, astfel, compatibilitatea intre PC-uri si browserul de la Apple va permite developerilor sa testeze mai usor softurile pentru iPhone.

Exista si o alta explicatie pentru decizia celor de la Apple de a porta Safari pe PC-uri si aceasta face referire la viitorii utilizatori ai lui iPhone. Acestia vor luat contact cu Safari, iar daca nu au lucrat vreodata cu un Mac, nu vor cunoaste acest browser si vor trebui sa se obisnuiasca cu el. Dispunand de Safari pentru PC, utilizatorul de rand il va putea testa, familiarizandu-se cu el, inainte de a il folosi de pe iPhone.

Dupa cum a afirmat si Jobs recent, "daca 1.000.000 de oameni au descarcat iTunes, de ce nu ar face la fel si cu Safari?" Afirmatia sa a fost indreptatita de cele peste un milion de downloaduri in primele 48 de ore de la lansarea lui Safari pentru PC. Problema vine din faptul ca exista inca numeroase buguri si defecte ale browserului, pe care producatorul lui iPhone incearca sa le remedieze lansand diverse patchuri. Oare Safari le va detrona pe Internet Explorer si Firefox, dupa cum incearca de ani buni sa detroneze PC-urile, Mac-ul? Ramane de vazut, dar stim cu siguranta ca iPhone va juca un rol crucial in acest "razboi".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×