De la ruși vine... un smartphone rival cu iPhone 4? Bazat pe tehnologia GLONASS și mânuit de Putin (Video)

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.766 ori
<b>De la ruși vine... un smartphone rival cu iPhone 4? Bazat pe tehnologia GLONASS și mânuit de Putin (Video)</b>Iată că există producție de telefoane și în Rusia, filiala Sitronics a celor de la AFK Sistema anunțând recent primul smartphone bazat pe tehnologia GLONASS. Handsetul a fost dezvoltat în colaborare cu firma americană Qualcomm, compania chineză...

Iată că există producție de telefoane și în Rusia, filiala Sitronics a celor de la AFK Sistema anunțând recent primul smartphone bazat pe tehnologia GLONASS. Handsetul a fost dezvoltat în colaborare cu firma americană Qualcomm, compania chineză ZTE și se vrea a fi un rival pentru iPhone 4, dar unul made în Russia.

Dacă GLONASS nu vă sună familiar, aflați că acesta este un sistem de navigare pe bază de sateliți, folosit de Guvernul Rus și Agenția Spațială Rusească. Astfel, el apare mai degrabă ca o alternativă la sistemul GPS, promovat de SUA sau la viitorul sistem Galileo, pe care Uniunea Europeană îl pregătește de ceva timp.

Revenind la telefonul din imaginea de mai sus, acesta este primul cu un chip GPS-GLONASS de 90nm și urmează să debuteze în Rusia în martie, la prețul de aproximativ 360 de dolari. în ce privește lista sa de specificații, bloggerul rus Eldar Murtazin, editor șef la Mobile Review este convins că telefonul este de fapt ZTE A918, rebranduit și cu aceste dotări:

  • OS: Android 2.1
  • Display: 3.2 inch QVGA
  • Camera: 2MP
  • Alte dotări: radio FM

în clipul de mai jos vedeți misteriosul terminal în mâna premierului rus Putin și trebuie să recunoaștem că dacă specificațiile de mai sus sunt reale, telefonul e departe de a fi un rival pentru iPhone 4.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×