Retrospectiva 2010: ce a Însemnat acest an pentru telecom și Mobilissimo.ro

2.058 ori
<b>Retrospectiva 2010: ce a Însemnat acest an pentru telecom și Mobilissimo.ro</b>în primul rând dorim să vă urăm "La mulți ani", deoarece peste doar câteva ore vom intra în noul an, 2011, unul promițător din toate punctele de vedere. Aflându-ne la final de 2010 a venit momentul retrospectivei, al privirii de ansamblu și al...

în primul rând dorim să vă urăm "La mulți ani", deoarece peste doar câteva ore vom intra în noul an, 2011, unul promițător din toate punctele de vedere. Aflându-ne la final de 2010 a venit momentul retrospectivei, al privirii de ansamblu și al planurilor de viitor. Ce a însemnat 2010 pentru Mobilissimo.ro și pentru segmentul telecom aflați din rândurile de mai jos.

Anul a fost prolific pentru Mobilissimo.ro, cu 2451 de articole scrise de redactorii săi și nu mai puțin de 22 de recenzii ale celor mai tari terminale ale momentului. Secțiunea de știri a site-ului a fost complet refăcută, pentru o navigare mai simplă și pentru ușurarea citirii articolelor și comentariilor.

în plus, ne-am făcut simțită prezența în rețelele de socializare Facebook și Twitter, atingând 1261 de followeri și 184 de like-uri. Canalul de YouTube, pe care veți găsi recenziile noastre are 233 de subscriberi și sperăm ca evoluția să continue. Pentru 2011 avem planuri mari și intenționăm să reclădim site-ul din temelii, dar și să achiziționăm două camere Full HD, pentru recenzii video profesioniste și filmarea evenimentelor din domeniu.

Scopul nostru a rămas același:să vă oferim cele mai proaspete informații despre telefonia mobilă și terminalele mobile și prin recenzii și conținut să devenim cel mai bun site de știri despre telefonia mobilă din România. Dacă doriți să vedeți cele mai populare articole ale anului 2010 pe Mobilissimo, puteți arunca o privire aici și veți găsi titluri familiare, fotografii ale telefoanelor așteptate cu sufletul la gură sau exclusivități de care am avut parte în acest an.

Observați că Nokia domină acest top al articolelor, în special datorită curiozității publicului autohton când vine vorba de telefoane noi produse de finlandezi. Printre cele mai populare articole ale anului se numără și povestea cu "butonul Porn" de pe Samsung Galaxy Tab, care ne-a făcut să fim citați de către Gizmodo, dar și topul recent al telefoanelor anului 2010 și mult-așteptata lansare a lui iPhone 4 prin Cosmote și Vodafone.

Recenzia lui Nokia N8 a fost la rândul său populară, după cum a stârnit interesul cititorilor și amânarea actualizării la Android 2.2 a lui Samsung Galaxy S și apoi articolul care detalia acest proces. și fiindcă tot am menționat recenziile, iată cele 22 de analize amănunțite ale telefoanelor mobile care au ajuns pe masa noastră de teste.

șansele sunt destul de mari ca voi, cei care citiți acum aceste rânduri să aveți în buzunar un telefon de pe această listă sau să intenționați să achiziționați unul.

2010 a fost un an al exploziei tabletelor, a unei creșteri incredibile a lui Google Android, al unor probleme inițiale ale lui iPhone 4 și momentul lansării unei noi generații de OS mobil Microsoft: Windows Phone 7. și de ar fi doar atât... în ianuarie 2010 a fost anunțat Google Nexus One, un smartphone atractiv chiar și acum, dar care a fost afectat negativ de strategia păguboasă de promovare a celor de la Google (vânzare direct pe site, fără aportul unor operatori).

în aceeași lună a fost anunțat și Apple iPad, terminalul care în acest moment domină autoritar segmentul tabletelor, cu peste 90% din cota de piață. Apoi a venit și februarie și Samsung Wave, primul model cu Bada OS a devenit realitate, asta în vreme ce HTC anunța modelele Desire și Legend, printre cele mai apreciate terminale ale producătorului taiwanez în acest an. Tot în februarie au devenit realitate Sony Ericsson Xperia X10 Mini și X10 Mini Pro, dar și Nokia X6 16GB, un hit în țara noastră.

Martie a fost o lună sărăcăcioasă, dar a marcat debutul lui Samsung Galaxy S și Nokia C5, primul fiind considerat de mulți smartphone-ul acestui an. în aprilie lucrurile au devenit interesante, fiind anunțate Nokia N8 (primul cameraphone de 12 megapixeli de la Nokia), Nokia C6, Nokia E5, Nokia C3 și Nokia X2. Microsoft a avut o tentativă să copieze reușita Sidekick-ului, cu aportul celor de la Sharp, promovând telefoanele Kin One și Kin Two, dar acestea au eșuat lamentabil. Se zvonește că doar câteva sute de unități au fost vândute, dar cei de la MS preferă să păstreze tăcerea.

Mai a fost luna lui Dell Streak și HTC Wildfire, primul fiind o tabletă care părea gata să provoace iPad la duel, în vreme ce Wildfire era visul oricărui fan Android: preț redus, specificații de calitate și Android-ul cel mai nou. Iunie a fost cu adevărat o lună fierbinte, de vreme ce a însemnat apariția lui iPhone 4 și debutul lui Motorola Droid X și Milestone XT720. Nici nu a fost lansat bine noul telefon Apple și deja au început să apară problemele cu antena, apoi atitudinea defensivă a lui Steve Jobs a început să provoace controverse, posesorii terminalului s-au ales cu carcase gratuite și în cele din urmă totul s-a rezolvat și iPhone 4 a devenit un hit.

Fiindcă tot am menționat iPhone 4, trebuie să ne amintim de perioada de început a acestui an, când un angajat Apple a uitat un prototip al telefonului într-un bar, acesta a fost găsit de către un norocos/speculant, care l-a vândut celor de la Gizmodo și de aici a pornit o furtună mediatică. Revenind la cronologia lui 2010, august a însemnat BlackBerry Torch pentru noi, dar și Moto Droid 2 și Nokia X3. Torch a marcat debutul lui BlackBerry OS 6.0, în vreme ce Motorola Droid 2 a pus în evidență cele mai atractive funcții ale lui Android.

Septembrie a fost o altă lună fierbinte, fiind anunțate HTC Desire HD și Desire Z, primul un incontestabil hit al anului și al doilea un terminal capabil de a atinge 1.4 GHz cu overclocking. Apoi a venit și Nokia E7, care e în stadiul de telefon nelansat chiar și în acest moment, Nokia C6-01 și atractivul C7, practic un N8 cu specificații mai modeste și preț scăzut.

A fost și o lună a tabletelor, cu Samsung Galaxy Tab, BlackBerry PlayBook și Toshiba Folio 100 debutând în cadrul unor evenimente speciale. Pe Galaxy Tab l-am văzut la puțin timp după, cu ocazia caravanei organizate de Samsung care a trecut prin Timișoara și ne-a dat ocazia să testăm această tabletă în premieră.

în octombrie am fost copleșiți de o avalanșă de telefoane anunțate de Microsoft și partenerii săi, cu ocazia debutului lui Windows Phone 7. Nu mai puțin de 9 smartphone-uri au fost anunțate simultan: HTC 7 Pro, HTC 7 Trophy, HTC 7 Mozart, HTC Surround, HTC HD7, Samsung Omnia 7, LG Optimus 7, LG Optimus Q și Dell Venue Pro. A menționa debutul lui Palm Pre 2 în această avalanșă devine irelevant...

Apoi în noiembrie ne-am liniștit și am lut o pauză, asistând la debutul lui LG Optimus One și Nokia X2-01. Optimus One s-a dovedit un terminal capabil să doboare recorduri vânzând milioane de unități până acum și devenind cel mai de succes telefon cu Android al celor de la LG. în decembrie a fost mai degrabă momentul lansărilor și cumpărăturilor decât al anunțurilor de telefoane, iar cele 2 staruri ale lunii sunt LG Optimux 2X, primul telefon oficial cu procesor dual core și Samsung Nexus S, urmașul lui Nexus One.

Ce așteptăm cu nerăbdare în 2011? Un Windows Phone 7 finisat, deoarece în acest moment el nu este capabil de multitasking 100%, de o sincronizare Bluetooth decentă sau de copy/paste. Actualizarea sa este necesară și îl va face un rival de temut pentru iOS. La Android nu ne putem pronunța, deoarece versiunea 2.4/3.0 are toate șansele să cucerească complet și definitiv publicul și să facă unii fani Apple să își pună întrebări. Poate de această dată vom vedea și un OS Google potrivit pentru tablete.

Mai așteptăm și debutul lui iPad 2 și iPhone 5, dar și al lui iPhone 4 modificat pentru Verizon și poate suportând conectivitate LTE 4G și asta chiar la început de an 2011. Tabletele vor abunda în anul ce vine, de la producători precum Samsung, Acer, Asus, Motorola, Dell (și următorul său Streak), RIM (și accesoriile sale pentru BlackBerry PlayBook), Toshiba, LG și multe alte companii... poate chiar și Nokia și HTC.

2010 a fost și anul în care Nokia și-a schimbat complet organizarea și membri din conducere, CEO devenind Stephen Elop, fost director Microsoft. și șeful secțiunii Smartphone de la Nokia a fost schimbat, dar din păcate rezultatele nu se văd, iar Symbian^3 nu ne-a impresionat, în vreme ce MeeGo întârzie să apară. Sperăm ca în 2011 Nokia să își regăsească echilibrul, altfel la anul pe vremea asta am putea vorbi despre Samsung drept liderul segmentului de telefonie mobilă și de Android drept cel mai popular OS mobil din lume.

Pe final vă dorim să rămâneți la fel de interesați de domeniul telefoniei mobile, să continuați să ne citiți, să faceți alegeri înțelepte în achiziționarea de telefoane și tablete și să aveți un an nou mai bun decât toți cei de până acum. La mulți ani!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×