Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10

1.718 ori
<b>Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10</b>Dis-de-dimineață a început Dell Solutions Tour. Evenimentul s-a ținut la București și de când m-am înregistrat mi-a adus aminte de Mobile World Congress Barcelona din ediția pe 2013. Limba engleză era la ordinea zilei, multe persoane venite...

Dis-de-dimineață a început Dell Solutions Tour. Evenimentul s-a ținut la București și de când m-am înregistrat mi-a adus aminte de Mobile World Congress Barcelona din ediția pe 2013. Limba engleză era la ordinea zilei, multe persoane venite special pentru eveniment. Am observat și reprezentanți ai presei din Bulgaria, parteneri și oficiali Dell.

Conferințele de presă aveau loc în anumite zone ale hotelului, iar expoziția propriu-zisă cu gama de produse Dell beneficia de un spațiu cuprinzător. Prin prisma profilului Mobilissimo.ro ne interesează tabletele Dell cu Windows 8 și Windows RT, iar mai mult ca element figurat și vedeta Dell XPS 18 Portable All-in-One Desktop, poate fi considerată și o tabletă gigantică cu Windows 8 pe post de sistem de operare.

înainte de a discuta despre fiecare device în parte mi-aș permite să le ofer câteva sfaturi. Primul ar fi că nu-i ajută cu nimic dacă pun produsele direct sub acțiunea razelor de solare. A fost destul de greu să le fotografiez, reflecția spațiului ambiant era puternică. Mi-aș fi dorit să găsesc pe cineva și la standul cu tableta de 18 inch, tableta cu ghilimelele de rigoare. O listă cu specificațiile hardware alături de fiecare device expus ar fi fost de bun augur. în rest nu am ce să le reproșez ci chiar să apreciez, se vedea că mare parte din staff-ul adus era venit de peste hotare și rodat în astfel de show-uri.

1. Dell XPS 18 Portable All-in-One Desktop 

Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10

Erau cel puțin vreo 7  sau 8 modele. A sosit pentru prima dată în țara noastră și bănuiesc că nu în stocurile magazinelor ci doar la Dell Solutions Tour. Integrează un display de 18.4 inch cu rezoluție FHD / 1920X1080 pixeli, procesor Intel Core i3-3227U, i5-3337U sau i7-3537U. Cele expuse la București erau cu Intel Core i7 ce urcă în frecvență până la 3.1 GHz.

Rulează Windows 8 pe 64-bit, până la 8 GB memorie RAM la 1600 MHz, SSD de până la 500 GB, placă grafică integrată Intel HD Graphics 4000, Wi-Fi, bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0, jack de 3.5 mm, cititor de carduri, boxe Waves MaxxAudio Pro, baterie cu opt celule de 69Whr, cameră web. Cântărește 2.28 kg.

Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10

La prima vedere pot să spun că mi-a plăcut. Spatele este fabricat din aluminiu. Nu-i o tabletă ca atare ci un all-in-one PC veritabil. Poate fi scos facil din dock și alături de ecranul de 18.4 inch cu toate componentele primești o tastatură și un mouse, deși de cele mai multe ori vei apela la touch. Display-ul era lizibil în condițiile de la eveniment, doar pe luminozitate maximă. Poți lua tableta să te plimbi cu ea prin casă, te uiți la un film sau editezi un document dacă este cazul. Merge utilizat ca tabletă, nu știu care-i autonomia reală. Acum vă dați seama că 2.28 kg nu-s chiar ușor de cărat.

Mi-aș dori să văd un Dell XPS de 24 inch cu un profil slim și o greutate sub 3 kg. Presupun că testează piața și vor continua linia de produse în funcție de feedback. în SUA pleacă ca preț de comercializare de la 899 dolari.

2. Dell XPS 10 Tablet 

Spre rușinea mea nu știam de existența unei tablete cu Windows RT și procesor Qualcomm Snapdragon S4 de tip quad-core la 1.5 GHz cu 32 sau 64 GB spațiu de stocare. Tableta vine cu tastatură sub formă de docking station care transformă tableta în portabil, la nevoie. Știți soluția, ASUS a fost printre primele companii care au popularizat un astfel de concept.

Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10

Câteva date legate de Dell XPS 10 Tablet: display de 10.1 inch cu rezoluție de 1366x768 pixeli, versiunea cu 4G / LTE și 64 GB spațiu de stocare, cu 32 GB și fără 4G sau 64 GB, baterie cu 2 celule și 28Wh, cameră principală de 5 Megapixeli și frontală de 2 Megapixeli, Wi-Fi, dual-band, bluetooth 4.0. Pe partea de conectivitate plusează cu microUSB, microSD, microSIM pentru versiunea LTE, HDMI suportat printr-un adaptor special pe connector-ul de 40-pin al dock-ului ce face legătura între tabletă și tastatură.

Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10

Tableta + tastatura de tip dock ajung la 1.3 kg, 635 gr. în versiunea fără 4G și 645 gr. cu 4G / LTE. Grosimea este de 9.2 mm.

Nu am avut ocazia să testez tableta ca atare. La prima vedere place prin design-ul ce dă impresia de atenție la detalii, rezistență în timp, magneziu utilizat la exterior. Din păcate, Windows RT suferă din cauza lipsei de aplicații care să pună hardware-ul în valoare. Prețurile în SUA încep de la 299 dolari.

3. Dell Latitude 10 

Interesant ar fi că Dell Latitude 10 este una dintre puținele tablete cu baterie detașabilă. Rulează Windows 8 sau Windows 8 Pro. Restul specificațiile hardware cuprind: display IPS de 10.1 inch cu rezoluție 1366x768 pixeli, procesor Intel Atom Z2760 la 1.8 GHz, 2 GB memorie RAM la 800 MHz, până la 64 GB spațiu de stocare.

Dell Solutions Tour și primele impresii legate de XPS Portable All-in-One Desktop, Dell XPS 10 Tablet și Dell Latitude 10

Există posibilitatea de a-i atașa un DVD-RW portabil, baterie cu 2 sau 4 celule / 30Whr sau 60 Whr. Pe partea de foto & video iese în față cu un senzor principal de 8 Megapixeli, cameră frontală de 2 Megapixeli.

La conectivitate mizează pe port USB 2.0, cititor de carduri, microUSB, miniHDMI. Greutatea variază în funcție de baterie ( 2 sau 4 celule) și ajunge a fi de 658 gr. sau 820 gr.

Aveți și un clip video în care se vorbește pe fast forward de cele două tablete și de alte două portabile cu Windows 8 de la Dell.

Din păcate, Dell nu are niciun device cu Android. Ar fi fost de bun augur pentru ei să fie prezenți pe piața de telefoane inteligente și tablete cu Android. Ar fi prins o parte din boom-ul vânzărilor din ultimii 2 - 3 ani de zile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×