Donald Trump anunţă că Apple va construi 3 fabrici "mari şi frumoase" în Statele Unite

1.055 ori
<b>Donald Trump anunţă că Apple va construi 3 fabrici "mari şi frumoase" în Statele Unite</b>Dorința cea mai mare a lui Donald Trump este aceea de a convinge companiile americane să dezvolte produse în SUA, Apple fiind una dintre firmele avute în vizor. Se pare că președintele SUA l-ar fi convins pe Tim Cook să fie de acord cu ridicarea

Donald Trump e chitit să conducă SUA cum şi-a condus business-ul, pe ideea de "go big or go home!". După îndelungi discuţii cu parlamentari cu Tim Cook, șeful de stat ar fi pus la punct o strategie care va aduce joburi înapoi în State şi ar aduce şi emblema de "made in USA" pe iDevice-uri. Astfel, Trump a anunţat că 3 fabrici Apple "mari şi frumoase" sunt în pregătire.

Informaţia a venit în cadrul unui interviu acordat celor de la The Wall Street Journal, în care preşedintele SUA afirma că a ajuns la o înţelegere cu Tim Cook cu privire la construcţia fabricilor pe sol american. Dincolo de această afirmaţie nu avem detalii. Apple a refuzat să comenteze pe acest subiect, atât pentru Wall Street Journal, cât şi pentru The Verge. Privim în continuare cu precauţie declaraţiile lui Trump, pentru că ştim că îi place să se laude, uneori fără acoperire.

Dacă totuşi proiectul e real, atunci Apple va fi pusă serios la cheltuieli şi ar trebui să aibă şi o nouă strategie. În acest moment doar produsele din gama Mac Pro sunt produse în Statele Unite şi nici măcar acelea nu au viitor sigur legat de productia locală. Apple prefera să lucreze cu companii externe, cu furnizori multipli, care îi pot asigura diversitate şi backup în cazul în care ceva merge prost.

E posibil ca Donald Trump să fi înţeles greşit şi ca doar partenerii Apple să construiască fabrici în SUA şi nu Apple în sine. Firma din Cupertino e cunoscută pentru investiţiile în liniile de producţie ale partenerilor. Recent a dedicat 200 de milioane celor de la Corning, care se ocupă cu protecţia ecranului de pe iPhone. Compania îşi produce protecţiile în Kentucky.

Foxconn are la rândul său în plan o fabrică localizată în State, deci e mai probabil să vedem parteneri Apple ducând producţia în SUA decât o fabrică doar axată pe produse Apple. Cea mai mare problemă cu producţia pe sol american este că ea va aduce costuri mai mari pentru creatorul lui iPad şi iPhone, ceea ce la rândul său urcă preţul iDevice-urilor.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×