Iată cum funcţionează Face ID pentru a evita greşelile şi falsificarea de date

1.040 ori
<b>Iată cum funcţionează Face ID pentru a evita greşelile şi falsificarea de date</b>Astăzi au ieșit la iveală noi detalii despre sistemul de scanare facială Face ID regăsit pe iPhone X, soluție despre care aflăm detalii interesante. În cazul de față ne este dezvăluit cum funcționează întregul proces pentru evitarea greșelilor și

Noi detalii despre sistemul de autentificare facială de la Apple au ieşit la iveală azi, mulţumită unui document oficial tehnic al companiei din Cupertino. Acesta oferă informaţii despre modul în care funcţionează şi se perfecţionează autentificarea pe iPhone X.

Documentul are 6 pagini şi pe lângă informaţiile despre intimitate şi securitate, menţionează şi modul în care se descurcă Face ID cu erori şi diferite neajunsuri. Aflăm şi că Face ID stochează informaţiile despre faţa utilizatorului cam ca Touch ID: scanează faţa şi apoi va crea o versiune parţială a sa, pe care o va compara cu viitoarele feţe etalate în fața senzorilor.

Se pare că imaginea este stocată incomplet în mod intenţionat, astfel încât dacă s-ar încerca extragerea datelor, acest lucru ar fi imposibil, iar faţa persoanei nu ar putea fi reconstruită din acele informaţii. Există şi un element de întâmplare la nivelul detaliilor reţinute, deci e greu de prezis ce rămâne pe afară şi ce este reţinut.

Apple a creat şi un sistem care învaţă din autentificare şi actualizează imaginea facială la fiecare login de succes. Astfel sistemul se adaptează la barba crescută, ochelari şi alte detalii. Pentru cazurile extreme în care lucrurile nu merg bine, Apple a creat "Face ID Diagnostics", care îi permite utilizatorului să reseteze procesul de înregistrare şi să colaboreze cu Apple pentru a examina împreună datele.

Totul se realizează în regim de customer support. În principiu şi dacă aveţi un geamăn, sistemul tot e capabil să facă diferenţa. Există şi protecţii contra fotografiilor şi măştilor, deci Apple a luat toate măsurile posibile. Aşteptăm acum ca experţii în securitate să înceapă să testeze temeinic Face ID.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×