Donald Trump declară "stare de urgență națională" în SUA! Dorește interzicerea definitivă a echipamentelor telecom Huawei

1.415 ori
<b>Donald Trump declară "stare de urgență națională" în SUA! Dorește interzicerea definitivă a echipamentelor telecom Huawei</b>În vreme ce Huawei încearcă să facă pace prin propunerea de parteneriate anti-spionaj marilor națiuni interesate de dezvoltarea rețelelor 5G, iată că SUA ia măsuri pentru a interzice odată pentru totdeauna echipamentele telecom

În vreme ce Huawei încearcă să facă pace prin propunerea de parteneriate anti-spionaj marilor națiuni interesate de dezvoltarea rețelelor 5G, iată că SUA ia măsuri pentru a interzice odată pentru totdeauna echipamentele telecom ale companiei chineze.

Aflăm astfel că în ultimele ore președintele Donald Trump a emis un ordin executiv prin care declară urgență națională și interzice companiilor din SUA să utilizeze servicii de telecomunicații care sunt deținute, controlate sau conduse de un adversar străin - ordin care ușurează totodată și interzicerea echipamentelor telecom Huawei.

În ordinul executiv sunt menționate riscurile mari în materie de securitate pe care asemenea echipamente le aduc țării și aflăm că Departamentul de Comerț a alcătuit o listă specială care include Huawei și alte 70 companii. Firmele incluse pe această listă vor avea nevoie de o licență specială pentru a realiza exporturi și transfer de produse în SUA. 

Descoperim și faptul că SUA se teme de o piață a echipamentelor 5G dominată de către companiile chineze, situația în care China va avea un regim autoritar asupra rețelelor 5G și un acces mai mare asupra datelor. Deși la ora actuală mulți operatori din SUA nu pot utiliza echipament Huawei și nici nu utilizează, aflăm că această măsură dată de Trump vizează operatorii mici care apelează la soluțiile Huawei datorită costurilor mai mici.

Nu în ultimul rând mai aflăm că această măsură dată de Trump are și rolul de a încetini extinderea Huawei pe piața 5G, o situație în care SUA ar avea șansa de a-i ajunge din urmă pe chinezi.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×