Comisia Europeană și GSMA ar putea interzice echipamentele 5G de la Huawei în Europa

959 ori
<b>Comisia Europeană și GSMA ar putea interzice echipamentele 5G de la Huawei în Europa</b>Încă o zi şi încă o lovitură de imagine pentru Huawei. De această dată Comisia Europeană şi GSMA au lăsat de înţeles că ar dori să interzică utilizarea de echipamente de reţea produse de către compania chineză, pentru infrastructura

Încă o zi şi încă o lovitură de imagine pentru Huawei. De această dată Comisia Europeană şi GSMA au lăsat de înţeles că ar dori să interzică utilizarea de echipamente de reţea produse de către compania chineză, pentru infrastructura 5G din Europa.

Huawei

Vestea vine imediat după ce am aflat că Germania ar putea interzice echipamentele Huawei la nivel oficial. SUA a pornit totul anul trecut, când a numit Huawei un risc de securitate şi i-a arestat un oficial pentru încălcarea embargo-ului cu Iranul. Recent au ieşit la iveală cazuri de spionaj Huawei în SUA în 2013. Australia, Japonia şi Belgia au blocat deja achiziţiile de echipamente Huawei.

Şi Vodafone anunţa ceva de gen. GSMA ia acum în calcul măsuri similare, având totuşi în culise grija faptului că interdicţiile ar putea însemna amânarea lansării de servicii 5G cu câţiva ani. În următoarele săptămâni vor avea loc întâlniri ale comitetului GSMA pentru a dezbate problema Huawei. Autorităţile sunt îngrijorate de back door-uri lăsate de Huawei în echipamente şi de spionajul regimului chinez.

Huawei rămâne lider global în furnizarea de echipamente pentru operatorii de telefonie, iar rivalii sunt cu mult sub, ca anvergură. Întrunirea decisiva va avea loc la MWC 2019, iar GSMA este organizatoarea evenimentului de altfel. Problema e că indiferent ce decide GSMA sau Comisia Europeană, fiecare ţară va stabili pe cont propriu ce furnizor alege.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×