Huawei este dispusă să semneze un acord anti-spionaj cu Marea Britanie și celelalte guverne

943 ori
<b>Huawei este dispusă să semneze un acord anti-spionaj cu Marea Britanie și celelalte guverne</b>Mijlocul săptămânii ne aduce vești și despre modalitatea prin care cei de la Huawei vor să asigure guvernele din întreaga lume că nu vor spiona prin intermediul dispozitivelor aduse pe piață sau a echipamentelor telecom. Vă amintiți cu siguranță

Mijlocul săptămânii ne aduce vești și despre modalitatea prin care cei de la Huawei vor să asigure guvernele din întreaga lume că nu vor spiona prin intermediul dispozitivelor aduse pe piață sau a echipamentelor telecom. Vă amintiți cu siguranță faptul că SUA este națiunea care le-a pus gând rău chinezilor, acuzându-i de spionaj și demarând investigații peste investigații în acest sens.

S-a ajuns chiar și la parteneriate întrerupte între instituții americane și Huawei, un exemplu fiind celebrul institut de tehnologie MIT care a oprit colaborarea pentru a nu pierde finanțarea federală. De curând am avut și o altă acuzație din partea CIA, cum că Huawei este finanțată de securitatea statului chinez - o acuzație la care oficialii Huawei au răspuns rapid după cum relatam aici.

Revenind la momentul de față, descoperim astăzi faptul că Huawei vrea să facă pace cu toate aceste națiuni îngrijorate de securitate și de atacuri de spionaj, oferind o propunere. Liang Hua, chairman Huawei a declarat următoarele:

Suntem dispuși să semnăm acorduri anti-spionaj cu guvernele, inclusiv cu guvernul britanic și a ne lua astfel angajamentul de a livra echipament care să îndeplinească standardul no-spy, no-backdoor. 

Propunerea de față a fost adresată guvernului britanic pentru moment, dar Huawei este de acord să încheie asemenea înțelegeri anti-spionaj și cu celelalte națiuni care se declară îngrijorate de potențiale atacuri de spionaj. Aflăm totodată și faptul că Marea Britanie încă nu a decis în ce măsură le va permite celor de la Huawei să se implice în rețeaua națională.

Reuters dezvăluie că Marea Britanie va întocmi curând un raport privind problemele de securitate din jurul companiei Huawei și că toți operatorii locali vor trebui să respecte această revizuire.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×