Duelul gigantilor: HTC Touch Pro2 versus Nokia N97

Autor:  | Publicat în:  HTC 3.582 ori
<b>Duelul gigantilor: HTC Touch Pro2 versus Nokia N97</b>Dupa ce am aruncat o privire asupra unui duel dintre HTC Magic si Samsung i7500, handseturile Android ale acestei veri, trecem in segmentul smartphone-urilor cu adevarat impresionante, urmarind rivalitatea dintre Nokia N97 si HTC Touch Pro2. La capitolul...

Dupa ce am aruncat o privire asupra unui duel dintre HTC Magic si Samsung i7500, handseturile Android ale acestei veri, trecem in segmentul smartphone-urilor cu adevarat impresionante, urmarind rivalitatea dintre Nokia N97 si HTC Touch Pro2.

La capitolul design, ambele terminal impresioneaza placut, incorporand ecrane foarte functionale, iar Nokia ne-a obisnuit cu smartphone-uri rezistente si solide, care pot tolera si utilizatorii mai repeziti sau nervosi. Totusi, ecranul sau mobil ar putea avea probleme, din cauza cantitatii mari a componentelor de plastic folosite. Iata ca in aceasta sectiune, HTC Touch Pro2 are avantajul, folosind un mecanism al ecranului care a atins perfectiunea la modelul TyTN II.

Trecem la compatibilitatea aplicatiilor, zona in care terminalele sunt egale, dar totusi Nokia suporta fara probleme jocurile Java, oferind utilizatorilor numeroase titluri pe N97. Deocamdata Nokia experimenteaza cu diferite metode de input, rezolutii si formaturi landscape sau portrait, acesta fiind de abia al doilea telefon mai celebru cu touchscreen al finlandezilor. Intre timp. HTC si al sau Touch Pro2 nu au astfel de probleme, oferind o rezolutie WVGA si o gama larga de softuri Windows Mobile, plus posibilitatea de upgrade la OS-ul Windows Mobile 6.5. Egalitate in aceasta sectiune!

Desi tocmai le-am mentionat, display-urile celor 2 terminale, mai bine zis rezolutia lor, reprezinta de asemenea un subiect de disputa. Unghiul larg de vizualizare a ecranului lui Touch Pro2 este excelent, atat pentru browsing, cat si pentru vizualizarea documentelor si chiar si editarea in Excel. Atat Nokia N97, cat si Touch Pro2 folosesc ecrane touch wide, dar modelul HTC castiga in fata celui Nokia la capitolul rezolutie. HTC-ul suporta o rezolutie de 800 x 480 pixeli pe un display de 3.6 inchi, in vreme ce Nokia N97 incorporeaza un ecran de 3.5 inchi, cu rezolutie de 640 x 360 pixeli.

Trecem rapid si peste conectivitate, unde ambele handseturi se afla iar la egalitate, incluzand porturi similare si aruncam o privire asupra preturilor aplicate celor 2 modele. Evident, Touch Pro2 castiga, prin raportul calitate-pret, in vreme ce Nokia N97 are un pret cam piperat pentru criza si pentru specificatiile sale .

Victorie inregistreaza Touch Pro2 si in duelul tastaturilor, modelul dispunand de un keypad mai natural decat cel de pe N97. Dezavantajul principal al acestuia din urma urma este padul directional, plasat in partea stanga a tastaturii. Si acum, facand o medie a notelor date de catre cei de la Pocketnow smartphone-urilor, observam o diferenta clara de clasa dintre HTC Touch Pro2 si Nokia N97, primul castigand clar batalia, in special datorita ecranului, pretului si tastaturii.

[Via: Pocketnow.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×