Ericsson va construi o retea comerciala 4G pentru TeliaSonera

Autor:  | Publicat în:  Ericsson 1.046 ori
<b>Ericsson va construi o retea comerciala 4G pentru TeliaSonera</b>Ericsson si TeliaSonera au anuntat ieri colaborarea in cadrul unei initiative ce presupune lansarea unei retele comerciale LTE. Aceasta va fi practic o retea mobila broadband 4G si va oferi cele mai mari viteze obtinute pana acum, plus o buna...

Ericsson si TeliaSonera au anuntat ieri colaborarea in cadrul unei initiative ce presupune lansarea unei retele comerciale LTE. Aceasta va fi practic o retea mobila broadband 4G si va oferi cele mai mari viteze obtinute pana acum, plus o buna interactivitate si calitate a conexiunii.

Noua retea va acoperi complet capitala Suediei, Stockholm si va permite vizualizarea continuturilor HD online prin streaming, fara probleme de incarcare lenta. LTE va oferi viteze de pana la 10 ori mai mari decat actualele retele broadband, iar utilizatorii sai vor fi conectati in permanenta, chiar si din mers.

La ora actuala Ericsson si TeliaSonera testeaza reteaua 4G in Stockholm, dar lansarea comerciala va avea loc in 2010. Ericsson se va ocupa de implementarea serviciilor LTE si de administrarea retelei in prima perioada de operare. Sistemul LTE este bazat pe standardele 3GPP ale tehnologiei radio Long Term Evolution (LTE) si tehnologiei core SAE (System Architecture Evolution).

LTE este considerat o evolutie de la GSM/CDMA/WCDMA/TD-SCDMA (2G si 3G) si este parte a ofertei Ericsson Full Service Broadband.

Sursa: Justamp.blogspot.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×