Facebook, Google şi alţi giganţi tech colaborează la setarea benchmark-urilor pentru AI; Rezultatul este MLPerf

651 ori
<b>Facebook, Google şi alţi giganţi tech colaborează la setarea benchmark-urilor pentru AI; Rezultatul este MLPerf</b>Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar în ultima vreme parcă nu s-a mai vorbit atât de abitir despre AI şi nici evoluţia sa nu a mai fost atât de fulminanta. Asta pentru că în continuare ne lipsesc regulile, reglementările şi legislaţia.

Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar în ultima vreme parcă nu s-a mai vorbit atât de abitir despre AI şi nici evoluţia sa nu a mai fost atât de fulminanta. Asta pentru că în continuare ne lipsesc regulile, reglementările şi legislaţia. Bazele au fost puse în această săptămână pentru un set de standarde şi benchmark-uri. Aflaţi mai jos despre ce este vorba.

Un consorţiu format din 40 de mari companii tech, inclusiv Facebook şi Google s-au reunit pentru a crea un set de benchmark-uri de evaluare pentru AI. Comparând produsele pe bază de AI cu aceste standarde, companiile din domeniu vor putea identifica soluţiile optime şi să îşi dea seama dacă se aliniază la cerinţele industriei.

Sunt cunoscute sub numele de MLPerf Inference v0.5 şi se axează pe 3 sarcini comune de machine learning:

  • clasificarea de imagini: predicţia pentru o "etichetă" a unei imagini din dataset-ul ImageNet
  • detecţia de obiecte: alegerea unui obiect în cadrul unei imagini, folosită des în robotică
  • machine translation: traducerea de propoziţii din engleză în germană folosind benchmark-ul WMT English-German

Acestea sunt benchmark-uri separate pentru AI pe multiple platforme, fie că vorbim de telefoane, servere sau cipuri. Ar trebui să ajute şi cu inovaţia şi implementarea de tehnologii AI în cadrul companiilor care au rămas în urmă. Acum vom avea şi metricii necesari de respectat pentru că un AI să fie la cotele cele mai înalte.

De asemenea, acestea vor reflecta şi cât de bune sunt soluţiile de machine learning, accelerarea hardware şi computing-ul din cloud în situaţii similare cu cele reale. Compania MLPerf era formată din 2018 pentru a umple golul format de lipsa de benchmark-uri AI. În acest moment are ca membrii oameni de la Microsoft, Google, Intel, Landing AI şi Facebook.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×