Faimosul developer Saurik vorbeste despre jailbreak-ul pentru iPhone si deblocarea sa (Video)

1.244 ori
<b>Faimosul developer Saurik vorbeste despre jailbreak-ul pentru iPhone si deblocarea sa (Video)</b>Intr-un interviu foarte interesant publicat recent pe iPhone forum am aflat noi detalii despre originile jailbreak-ului pentru iPhone si motivele pentru deblocarea sa. Protagonistul interviului a fost chiar Jay Freeman, cunoscut in cadrul comunitati...

Intr-un interviu foarte interesant publicat recent pe iPhone forum am aflat noi detalii despre originile jailbreak-ului pentru iPhone si motivele pentru deblocarea sa. Protagonistul interviului a fost chiar Jay Freeman, cunoscut in cadrul comunitati developerilor drept Saurik, unul dintre creatorii Cydia.

Developerul a vorbit atat despre munca sa, cat si despre performanta lui Geohot, care la doar 17 ani a reusit sa deblocheze un iPhone. Este vorba despre prima generatie de terminale Apple si despre frustrarea pustiului care isi dorea ca telefonul sa opereze in reteaua T-Mobile. Astfel, tanarul a demontat iPhone-ul si i-a conectat componentele la tot soiul de echipamente, facand teste care intr-un final l-au dus la solutia de deblocare in orice retea.

Revenind la Saurik aflam ca scopul sau initial era acela de a implementa suport Java pe iPhone, iar munca sa la softuri pentru iPhone a inceput cu mult inainte de lansarea lui Apple App Store si inainte ca Apple sa colaboreze cu developerii pentru crearea de aplicatii. Primul jailbreak al lui Saurik a avut loc in 2007, la doar o luna dupa ce primul iPhone a fost lansat.

Aflam si ca acest proces este reversibil, ca scopul sau principal nu il reprezinta atat aplicatiile third party, cat customizarea experientei utilizatorului (schimbare de wallpaper, noi tastaturi virtuale etc) si ca un alt pusti de 17 ani (comet) a creat un jailbreak pentru iPhone 4.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×