Faimosul ROM personalizat MIUI trece În regim Open Source

Autor:  | Publicat în:  MIUI 1.106 ori
<b>Faimosul ROM personalizat MIUI trece În regim Open Source</b>MIUI reprezintă unul dintre cele mai populare ROM-uri personalizate Android de până acum, având parte chiar și de un telefon care rulează din start această versiune de OS. Telefonul în cauză este MI-ONE, produs de Xiaomi dar nu suntem aici să...

MIUI reprezintă unul dintre cele mai populare ROM-uri personalizate Android de până acum, având parte chiar și de un telefon care rulează din start această versiune de OS. Telefonul în cauză este MI-ONE, produs de Xiaomi dar nu suntem aici să vă vorbim despre asta, ci despre faptul că MIUI va trece în regim open source în curând.

El este bazat pe softul dezvoltat în cadrul proiectului CyanogenMod, dar spre deosebire de acesta MIUI e dezvoltat de o companie și nu de o comunitate de hackeri și experți în domeniu. Xiaomi este în spatele acestui software și oferă actualizări regulate pentru el, ajungând și la performanța de a avea propriul handset construit în jurul platformei. Până acum Xiaomi păstra exclusivitatea pentru codul sursă al ROM-ului sau, dar de azi va pune la dispoziție codul doritorilor, componentele fiind publicate pe rând, aflându-se la discreția comunității open source.

Avantajul aici este ca și alte ROM-uri Android vor putea împrumuta funcții de la MIUI, fără să aibă probleme cu Xiaomi. Ce caracterizează acest ROM? Ei bine o interfață unică și cu adevărat modificată față de cea stock din Android, prin faptul că renunță la app drawer și amintește ușor de iOS la unele aspect. în plus, MIUI aduce și aplicații unice pentru playerul audio, galerie, camera și un dialer modificat. Mai multe detalii găsiți pe site-ul dedicat acestui soft.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×